Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotea satsar på veganmärkning

3 oktober 2016
Som första svenska apoteksaktör satsar Apotea på att veganmärka sitt receptfria sortiment.

Totalt omfattas mer än 1 100 produkter av den nya märkningen. För sajtbesökaren räcker det nu med en knapptryckning för att få fram en samlad översikt av samtliga produkter som är veganska.

– Med vår nya märkning kan den som vill enkelt och snabbt sortera ut vilka produkter som är veganska, säger Tove Ahlström, hållbarhetschef på Apotea, i ett pressmeddelande.

I det veganmärkta sortimentet ingår bland annat vitaminer, kosttillskott, tand-, hud- och solkrämer, schampo, balsam och kondomer, skriver Apotea.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.