Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Alvedon tillfälligt restnoterat

13 mars 2020
Alvedon 500 mg, 20 tabletter, är restnoterat av tillverkaren Glaxosmithkline. Företaget säger dock att situationen kommer att vara löst redan nästa vecka.

Sveriges sannolikt vanligaste värktablett, Alvedon i styrkan 500 mg 20 tabletter, är restnoterad, meddelar Läkemedelsverket. Enligt myndigheten handlar det om att efterfrågan har ökat dramatiskt på grund av oro för det nya coronaviruset.

– Det är hög efterfrågan på alla slags värktabletter och febernedsättande läkemedel just nu. Vi bedömer att det är på grund av det pågående coronautbrottet, säger Maja Marklund, direktör på Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.

Det är tillverkaren Glaxosmithkline som har slut på produkten i sitt lager, det finns fortfarande förpackningar ute på apoteken och i apotekskedjornas webbshopar. Myndigheten tonar också ned riskerna med restnoteringen och menar att det sannolikt inte kommer att bli några problem.

– Företaget bedömer att den här situationen ska vara löst redan under nästa vecka, och vi ser inte att detta ska leda till någon bristsituation, säger Maja Marklund

Dessutom, påpekar myndigheten, finns det en rad andra läkemedel med paracetamol tillgängliga på apoteken för den som behöver det.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera