Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Actavis skärper rutiner

7 september 2011
Isländska Actavis hade flest månadens varor som inte kunde levereras till apoteken i sommar. Nu skärper företaget rutinerna, enligt vd:n Anders Jungbeck.

Inför varje månad utser TLV månadens vara inom 1050 utbytesgrupper, som i första hand ska expedieras på alla apotek i landet.

Enligt statistik från myndigheten var Actavis i både juni och juli det företag som hade flest varor som utsetts till månadens vara, men som sedan plockades bort eftersom de inte kunde levereras under hela eller delar av prisperioden.

I juni gällde detta nio läkemedel från Actavis och förvärvade Alpharma, och i juli fem.

– Vi ska naturligtvis se till att vi har läkemedel i lager om vi utses till månadens vara, och vi har nu vidtagit åtgärder internt för att det inte ska hända framöver, säger Anders Jungbeck, vd för Actavis i Sverige.

– I de här fallen handlar det om förbiseenden, där vi själva skulle ha plockat bort produkterna i förväg. Det finns en risk i systemet att man ofrivilligt och utan aktivitet utses till månadens vara om konkurrenterna höjer sina priser. Så har det varit i dessa fall. Men vi ska förstås ha rutiner som hindrar att vi hamnar i ett sådant läge, säger Anders Jungbeck.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.