Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Apotek plus logistik konkurrensfördel”

27 maj 2015
Kronan hoppas att styrkan inom både apotek och logistik ska bli en konkurrensfördel när bolaget nu satsar på att försörja den landstingsdrivna sjukvården med läkemedel.

Svensk Farmaci bad apotekaren Christian Vallentin, chef för affärsområdet Vårdkund & Företag på Kronans Apotek, berätta mer om bolagets satsning på läkemedelsförsörjning till sjukvården som vi skrev om i morse.

– Det var under fjolåret som vi bestämde att göra den här satsningen framåt. Jag blev själv involverad under hösten och tillträdde formellt som chef för affärsområdet vid årsskiftet, säger han.

Varför satsar ni på den här marknaden?

– Det är en mycket intressant marknad, gränserna mellan öppenvårds- och slutenvårdsläkemedel suddas idag allt mer ut. Genom att vara en aktör både inom öppenvård och slutenvård tror vi att vi har bäst förutsättningar att fortsatt vara konkurrenskraftiga på sikt.

Har ni något unikt i er approach jämfört med andra intressenter?

– Vi kan apotek men har även ett systerbolag inom logistik som vi kan dra nytta av. De två delarna ger oss förutsättningar att vara en stark partner i sjukvården. Vi siktar på att vara aktiva i kommande upphandlingar, säger Christian Vallentin.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.