Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vilja att ge Apoteket nya uppdrag kvarstår

31 mars 2015
Regeringens ambition att öka Apoteket AB:s samhällsuppdrag kvarstår, även om årets ägarinstruktion inte innebär några förändringar.

Som vi skrev igår har regeringen inte förändrat ägardirektiven till statliga Apoteket AB i år, trots att man i valrörelsen deklarerade en ambition att utöka bolagets samhällsuppdrag.

– Men det betyder inte att vi inte kommer att göra det. När det gäller bolag med samhällsuppdrag är nya direktiv en ganska omfattande process som måste gå via riksdagen. Det går inte kvickt, säger Ann Wolgert, pressekreterare hos näringsminister Mikael Damberg.

Är det rimligt att tro att nästa års direktiv innehåller några större förändringar?

– Det är osäkert om det blir så. Men ambitionen att se över ägardirektiven kvarstår, säger Ann Wolgers.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera