Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

11 apotek prickades av Arbetsmiljöverket

18 april 2011
Av 20 apotek som Arbetsmiljöverket inspekterade i fjol fick 11 anmärkningar.

Av de 11 apotek som fick anmärkningar av verket finns enheter inom alla kedjor som tagit över apotekskluster från Apoteket AB, skriver tidningen Farmacifacket.

Arbetsmiljöverket genomför varje år anmälda och oanmälda kontroller av arbetsplatser inom olika branscher.

Myndigheten har nu fokuserat på apotekssektorn med anledning av omregleringen och det stora antalet nya aktörer.  

– Vi vill undersöka om det bedrivs ett systematiskt arbetsmiljöarbete och om det finns rutiner för hur man ska handskas med risker, säger Benny Johansson, arbetsmiljöinspektör i verkets Linköpingsdistrikt, till tidningen.

Arbetsmiljöverket krävde efter inspektionerna bland annat att Kronans Droghandel och Apoteket AB ska förbättra den ergonomiska utformningen av arbetsplatser på apotek.

På Vårdapoteket i Linköping saknades en plan för hotsituationer som rån. Anmärkningen kom trots att apoteket tillämpade den gamla planen från tiden inom Apoteket AB.

Andra inspekterade apotek saknade skriftliga rutiner för att utreda olycksfall och andra tillbud.

Anmärkningar handlade också om att kassapersonal inte fått säkerhetsutbildning.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera