Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Apotek"


Apoteken kommer att bidra vid vaccination mot covid-19

COVID-19.

Vaccin mot säsongsinfluensa erbjuds idag på ett 140-tal apotek runt om i Sverige. Nu säger samtliga de tre stora kedjorna Apoteket, Hjärtat och Kronan att de självklart vill medverka och bidra i vaccineringen mot covid-19 när vaccinerna kommer nästa år. Åtminstone i Stockholm kommer de också att involveras.

2020-11-27

Samra Srndic belönas för bästa kundinsats 2020

Genom att hjälpa en kvinna att på ett handfast sätt klara av att trappa ner en behandling och trappa upp en annan belönas apotekare Samra Srndic med utmärkelsen Bästa kundinsats 2020.

2020-11-26

Nu kommer Amazon Pharmacy

Igår lanserades Amazon Pharmacy i USA, ett nätapotek med gratis hemleverans. Om och när tjänsten kommer till Europa eller Sverige är ännu oklart. Men frågan är om Amazon kan ta sig in på den svenska nätapoteksmarknaden som redan är väl etablerad? På kort sikt är svaret nej, på lång sikt är det sannolikt ja.

TLV ser över apoteksmarginalen

På grund av att flera myndigheter planerar att höja avgifterna för apotek kommer nu Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, att se över apotekens handelsmarginal.

2020-11-13

De flesta apotekskedjor erbjuder vaccin mot säsongsinfluensa

Vaccin mot säsongsinfluensa erbjuds på ett 120-tal apotek runt om i Sverige. Flest apotek som erbjuder tjänsten har Apoteket AB som även kan vaccinera riskgrupper gratis i vissa regioner, något som också Hjärtat kan göra.

2020-11-13

Apotek rånades – med hot om handgranater

En man rånade ett apotek i Söderhamn igår eftermiddag genom att hota med att spränga två handgranater.

2020-11-05

Två apotek i Stockholm stängs efter allvarliga brister

S:t Eriks Apotek på Kungsholmen i Stockholm och Al-Wasty Apotek i Stockholmsförorten Sätra stängs tillfälligt av Läkemedelsverket på grund av allvarliga brister i verksamheten.

2020-10-29

Apoteket fortsätter att backa

Apoteket AB:s ekonomiska resultat fortsätter att utvecklas negativt jämfört med förra året.

2020-10-26

Apoteksanställd knivskuren av kund

En kvinnlig apoteksanställd utsattes för ett dråpförsök i söndags morse på apoteket vid Östra sjukhuset i Göteborg. Gärningskvinnan kunde gripas på en buss i närheten.

2020-10-26

Regeringen lättar på reglerna för glesbygdsstöd till apotek

Fler apotek i glesbygden kommer att kunna få det speciella glesbygdsstöd som regeringen står för. De nya reglerna kommer att gälla retroaktivt för hela 2020.

2020-10-23