Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Doz och Wolt inleder nytt samarbete – kunder får apoteksvaror till dörren

Doz apotek och den digitala handelsplattformen Wolt inleder ett samarbete.

Samarbetet mellan Doz apotek och Wolt är ett pilotprojekt där sex apotek; två i Stockholm, ett i Malmö, två i Göteborg och ett i Örebro, kommer att finnas på Wolts plattform, enligt ett pressmeddelande.

Pilotprojektet ska pågå i en månad och sedan kommer samarbetet att omfatta cirka 50 apotek över hela Sverige, i de städer Wolt och Doz apotek finns representerade.

Utbudet av varor består av ungefär 3000 produkter inom kategorier som till exempel värk och feber, förkylning, kost och hälsa och djur. Företagen säger också att produkterna ska kosta lika mycket som om de handlades på ett fysiskt apotek.

— Vi på Doz apotek vill finnas tillgängliga för alla kunder när och där de vill handla. Med Wolts plattform har vi möjlighet att nå ut till fler användare och erbjuda snabb hemleverans där behoven finns. Man kommer kunna göra beställningar 30 minuter efter att apoteken har öppnat fram till 30 minuter innan apoteken stänger, säger Tobias Hanner e-handelschef på Doz apotek, i pressmeddelandet.

Samarbetet beskrivs som en milstolpe av Wolt då Doz är det första apotekskedjan som finns på plattformen.

— Det känns riktigt kul att vi äntligen har en apotekskedja på plattformen, och Doz Apotek var den bästa tänkbara partnern för oss. Vi strävar hela tiden efter att göra vardagen enklare och mer bekväm för våra användare, och apoteksvaror är i allra högsta grad den typen av produkter som man kan vara i ett akut behov av, säger Johan Grönvall är vd på Wolt, i pressmeddelandet.

Mest läst