Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Doz: Personalen mår bra men är skakade

Efter skjutningen i Sollentuna centrum erbjuder Doz apotek stöd till de anställda.

Det var förra veckan som en man blev skjuten i Sollentuna centrum, norr om Stockholm. Två apotek finns inne i gallerian varav ett är Doz apotek.

Karin Lagerqvist, tf marknads och kommunikationschef för Doz, säger att man efter händelsen pratat med personalen dagligen.

— De mår bra men är skakade, berättar hon.

Får personalen stöd och hur ser det stödet i så fall ut?

— De får stöd från vår apotekschef som har extrainsatta möten där de pratat om situationen och erbjudits stöd i form av samtal med psykolog från vår företagshälsovård. Det har också erbjudits samtalsstöd från kommunen och möten har hållits i gallerian med polis och representanter från gallerian.

Hur jobbar Doz för att nu skapa en trygg arbetsplats för apotekspersonalen som jobbar i gallerian?

— Vi kommer följa upp genom att göra en riskanalys tillsammans med personalen med syfte att analysera om vi kan göra något mer för att skapa en ännu tryggare miljö för vår personal. 

Hur ser ni på hur gallerian jobbar med en trygg miljö?

— Bra, vi känner oss generellt trygga med miljön i centrumet. det finns väktare som cirkulerar och det finns ett centrumlarm på vårt apotek som går direkt till väktarna i centrum så att kommer de direkt vid behov. Sen har vi självklart ett polislarm i apoteket också.

Läs mer >>

“Våra medarbetare mår under omständigheterna bra”

Mest läst