Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Det har varit en lång resa”

Priset för Årets transformation går till Apotekets E-apoteket.

E-apoteket, som är Apotekets satsning på e-handel, har fått pris som Årets transformation vid Tech Excellence Awards, som delas ut av Dagens industri.

E-apoteket har samlat hela e-handelslagret på en plats och infört högautomatiserad logistik, vilket gör att 95 procent av läkemedlen i dag plockas av maskiner. Projektet är det största någonsin för Apoteket AB och har krävt utbyte av både alla It-system och av recepthanteringssystemet som dagligen används av 2000 farmaceuter.

I juryns motivering går att läsa att arbetet med E-apoteket, som bland annat inneburit stora investeringar, “har resulterat i en framtidssäkrad plattform som bygger ihop butik och e-handel på ett effektivt sätt, och gör det möjligt att möta kundernas behov till lägre kostnader och med högre lönsamhet.”

— Hela bolaget har berörts av den här transformationen. Det har varit en lång resa, fylld av energi, engagemang och framför allt samarbete. Det känns riktigt bra att det dessutom funkar som det ska, säger Andreas Wingenblixt, platschef för E-apoteket, i ett pressmeddelande.

Finalisterna för Årets transformation var, förutom E-apoteket, EKC Transformation av Riksbyggen, Luna av Fora, Tjänsteplattform av Reitan Convenience, Nextgen av Zinnovate/UPS.

— Det har varit en lång resa, och nu känns det riktigt bra att allting funkar precis som det ska, säger Andreas Wingenblixt, skriver Dagens industri.

Mest läst