Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Slår samman apotek – på grund av farmaceutbrist

Kronans apotek har länge brottats med farmaceutbrist på sina apotek i centrala Ängelholm. Nu löser kedjan problemet genom att slå samman två apotek till ett.

Kronans apotek kommer framöver bara att finnas på en plats i centrala Ängelholm. Nu väljer apotekskedjan att stänga ett av två apotek eftersom man inte kan få tag på tillräckligt många farmaceuter för att bemanna båda, skriver Helsingborgs Dagblad.

— Det är vida känt att det är farmaceutbrist över lag och givetvis påverkas även vi av det. Därför ser vi att det här blir bästa lösningen där vi verkligen kan se till att ha bemanning och kortare väntetider på ett apotek, säger Lisa Regnér, PR- och kommunikationsspecialist på Kronans apotek, till Helsingborgs Dagblad.

Det apotek som fortfarande håller öppet ligger på Storgatan i Ängelholm och det kommer också bli betydligt större än innan. Ytan på ökas från 192 till 314 kvadratmeter.

— Ombyggnationen sker i oktober. Planen är att det ska vara klart i mitten av november, säger Lisa Regnér till HD.

Hon hoppas att kunderna som tidigare varit vana vid att ha två centrala apotek ska tycka om det nya.

– Det är ny design och mer ytor för kunden. Det betyder också att det är mer ytor för rullatorer och permobiler. När det är större kommer vi att kunna ha kortare väntetider och ett större sortiment av receptfritt, säger Lisa Regnér till HD.

Mest läst