Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek tvingades stänga – driftstörningar för andra gången

För andra gången har apotek i Strängnäs tvingats stänga på grund av dataproblem.

De två apoteken, Doz Apotek och Kronans Apotek, i centrala Strängnäs tvingades stänga under tisdagen på grund av stora dataproblem.

— En tekniker var på plats och konstaterade att signalen till vår internetuppkoppling var svag, vilket gjorde att vi inte kunde använda vårt affärssystem. En av masterna som används för 4G-uppkopplingen var ur funktion. Vi har fört samtal med vår underleverantör som ansvarar för denna, som i sin tur meddelar att det rör sig om ett underhållsarbete. Vi tror att vi ska kunna lösa detta och senast torsdag, säger Linda Wakeham, kommunikationschef vid Kronans apotek till Strengnäs Tidning.

Tidningen skriver att en liknande datastörning inträffade tidigare i höst och att Kronans Apotek då höll stängt av samma anledning. Varför en driftstörning händer igen kan inte Linda Wakeham svara på.

— Vi undersöker orsaken och har en dialog med vår leverantör för att få en långsiktig lösning, säger hon till Strengnäs Tidning.

Kunder hänvisades under tiden till kedjans webbsida eller till något av de andra apoteken i Strängnäs.

Strengnäs Tidning skriver att man tidigare i höstas även rapporterade att Doz apotek i Strängnäs inte kunde genomföra kortköp av samma anledning.

Mest läst