Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek Hjärtat snart uppe i 400 apotek

Apotek Hjärtat planerar att öppna nya apotek – vilket kommer innebära att de passerar gränsen för 400 apotek någon gång under nästa år.

Apotek Hjärtat har nyligen öppnar flera apotek i anslutning till Ica-butiker. Under hösten tillkommer ytterligare apotek tillsammans med Ica-butiker, vilket innebär att Hjärtat har 395 apotek vid årsskiftet. 

“Våra kunder uppskattar att kunna samla sina viktiga vardagsärenden på ett och samma ställe. Att få tillgång till läkemedel, egenvård och omtänksamma råd där man också handlar sin mat, det förenklar verkligen vardagen,” säger Monika Magnusson, vd på Apotek Hjärtat i ett mejlsvar till Svensk Farmaci.

Hjärtat planerar också ytterligare etableringar av apotek för att förstärka närvaron på nya platser och nästa år planerar apotekskedjan att passera 400 apotek.  
 
“Vi ser att vår starka kombination av apotek i väldigt uppskattade lägen och en snabbt växande e-handel ger oss unika möjligheter, och dem ska vi fortsätta ta vara på. Vi arbetar ständigt med att träna och utveckla kundmötet i apotek, och lägger dessutom stor kraft på att få det att hänga ihop ännu bättre digitalt, så att vi kan skapa en helhjärtad kundupplevelse,” säger Monika Magnusson, i mejlssvaret.

Mest läst