Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Förtroende­valda samlas för att stärka farma­ceuters inflytande

För första gången på sex år samlades Sveriges Farmaceuters förtroendevalda för en heldag om framtiden.

En fjärdedel av Sveriges Farmaceuter förtroendevalda samlades den 19 september på World Trade Center i Stockholm för en heldagskonferens under namnet “Stärk din roll som förtroendevald” för att diskutera hur de tillsammans ska öka sitt inflytande och arbeta bland annat med arbetsmiljön för medlemmarna.

Karolina Hedman, Kristina Atternäs och Jessica Hjert.

Där fanns representanter från Trelleborg i syd, till Umeå i norr.

Med 40 års erfarenhet som farmaceut, till de mer nytillkomna som hade jobbat ett år och fyra månader.

Till de som “alldeles nyss” hade börjat företräda Sveriges Farmaceuter lokalt på arbetsplatsen till de som hade gjort det i nästan 30 år.

Förtroendevalda från samtliga sektorer var representerade.

Jane Inkinen och Ghadir Mohammed.

Det var första gången sedan 2018 som förtroendevalda samlades på det här sättet för att utbyta erfarenheter med sina kollegor.

Förbundet vill att farmaceuter ska hålla över tid och vilja verka som farmaceut och då krävs en god arbetsmiljö, rätt kompetensutveckling och att bra farmaceuter ska ha bra betalt.

Annika Hage Nederström och Agnieszka Madej.

Ledda av Sveriges Farmaceuters ordförande Agnieszka Madej, förhandlingschef Annika Hage Nederström, ombudsman Johan Thesslin samt moderator Anne-Charlotte Blomqvist diskuterades hur de lokalt förtroendevalda kan öka inflytandet över frågorna och skapa möjligheter till bättre förutsättningar för alla medlemmar du företräder.

Katarina Rabe, Sofia Brinkman och Lisa Ekstrand.

— Jag brukar tänka att jag har 7000 farmaceuter i ryggen när jag förhandlar, i den position jag är. Jag tycker även att ni som förtroendevalda ska ha med er den tanken, säger Annika Hage Nederström.

Diskusssioner, erfarenhetsutbyte och ny kunskap präglade dagen.

— Erfarenhetsutbytet på de här dagarna är väldigt viktigt för oss alla, framförallt för de som är ensamma på de enskilda arbetsplatserna, säger Annika Hage Nederström.

Dagen blandades med föreläsning och interaktivt arbete.

Via föreläsningar och interaktivt arbete diskuterade deltagarna hur de som lokalt förtroendevald kan skapa möjligheter till bättre förutsättningar för de medlemmar de företräder och hur de tillsammans får en bättre vardag på jobbet.

— 40 år i yrket visar på vilket multifasetterat yrke det är att vara farmaceut, vilket också visar att farmaceuterna är en framgångsfaktor oaktat vilken bransch de verkar i, säger Annika Hage Nederström.

Mest läst