Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Man åtalas för apoteksrån med kniv – hävdar snedtändning

En man i 20-årsåldern åtalas efter att ha förberett ett rån på ett apotek i västra Värmland i juli i år, rapporterar lokala medier.

Mannen gick in på apoteket helt iklädd svarta kläder, med luvan på jackan uppdragen och med en halsduk som täckte en del av ansiktet, skriver Nya Wermlands-Tidning.

En av apotekets anställda reagerade på mannens klädsel och frågade honom om han ville ha hjälp, han ska då ha frågat efter tigerbalsam men sedan lämnat apoteket.

En stund senare kom mannen tillbaka och placerade då sin väska i vägen för dörren. De apoteksanställda såg då att han höll något bakom ryggen – som visa sig vara en kniv. En av de anställda ropar att mannen har kniv och flera ur personalen trycker på överfallslarmet. Mannen lämnade då apoteket.

Mannen blir igenkänd av polisen, efter att de sett övervakningsbilderna från händelsen, och han blir omhändertagen. I förhör nekar han först till att ha varit på platsen, men ändrar sig efter att ha konfronterats med bilder från platsen. Mannen menar att han varit på apoteket, men inte för att råna.

Han menar att han var i området för att lämna över cannabis till en kompis, men när kompisen inte dök upp rökte mannen cannabis själv. Han ska senare ha hört blåljus och blivit nervös, vilket gjorde honom så pass rädd att han snedtände.

Mannen menar att ha då la kniven i tröjärmen och går in på apoteket. Han hävdar att han inte tänkte råna apoteket utan menar att han alltid har med sig en kniv eller knogjärn när han går ut. Trots det åtalas mannen för förberedelse till rån och grovt brott mot knivlagen, skriver NWT.

Mest läst