Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteks­anställd jagade man som inte betalade för sitt läkemedel

En man som hämtade ut läkemedel för viktnedgång på ett apotek i Ulricehamn ville inte betala för den dyra medicinen och sprang iväg. Inte bara en – utan två gånger.

Mannen, som är i 40-årsåldern, åtalas nu vid Borås tingsrätt för stöld, skriver Ulricehamns Tidning.

Vid den första stölden kostade läkemedlet över 3000 kronor, något som mannen inte kunde betala. Han hämtade därför ut medicinen, men gick förbi kassan och lämnade apoteket. Personalen som lämnat ut läkemedlet såg att mannen avvek och sprang då efter, men han var då redan förvunnen.

Då mannen legitimerat sig i butiken för att hämta ut läkemedlet kunde personalen ringa upp honom och bad honom att komma tillbaka och betala, något som mannen inte gjorde.

En månad senare upprepade mannen stölden, men denna gång på ett annat apotek i Ulricehamn. Även då försökte personal följa efter, men hann inte ikapp mannen.

Mannen har i polisförhör erkänt båda brotten, men säger att han tycker att apotekens anspråk är löjligt och vill inte betala för medicinen som stulits. I polisförhöret säger han att den apoteksanställde “sprang efter mig som en galen kärring för lite medicins skull.”

Mest läst