Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Knivbeväpnad man rånade apotek

Riktade kniv mot anställd och ropade efter läkemedel – bad sedan personal ringa polisen.

En man i 30-årsåldern har dömts till fängelse i två år efter att ha rånat ett apotek i Västerås tidigare i somras, rapporterar Sala Allehanda.

Händelsen inträffade 13 juli och mannen var iklädd skyddsväst när han gick in bakom receptdisken och hotade personalen med kniv. Han riktade kniven mot en anställd och skrek efter läkemedlet oxykodon.

Den anställda tog då fram en ask av läkemedlet till mannen, men efter de ville han att apotekspersonalen skulle ringa polisen.

I väntan på polisen kastade mannen iväg kniven. Han har i förhör uppgett att syftet med rånet var att bli omhändertagen av polisen och bryta sitt missbruk. Mannen förekommer sedan tidigare under elva avsnitt i belastningsregistret, rapporterar Sala Allehanda.

Förutom rånet döms mannen också för två fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt två fall av ringa narkotikabrott. Mannen ska betala 27 325 kronor i skadestånd till en apoteksanställd och 12 325 kronor till en annan apoteksanställd, skriver tidningen.

Mest läst