Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon blir ny styrelse­ordförande för Lif

Astra Zenecas Emelie Antoni har valts till ny styrelseordförande för Lif. Hon ersätter Malin Parkler som avgår efter fem år men blir kvar som ledamot.

Emelie Antoni har arbetat 25 år i läkemedelsbranschen, har erfarenheter från flera ledarroller utomlands och är sedan juli 2023 chef för Astra Zenecas marknadsbolag i Sverige och Norden.

Hon har varit styrelseledamot för Lif – de forskande läkemedelsföretagen sedan september 2023 och valdes vid Lifs stämma den 16 maj till ny styrelseordförande.

— Hälso- och sjukvården och life science i Sverige är mitt i ett paradigmskifte med oändliga möjligheter tack vare ny vetenskap och teknisk utveckling. Med hjälp av precisionsmedicin och AI kan vi korta ned tiden på forskningsprocessen, patienter kan identifieras tidigare i sjukdomsförloppen och vi kan säkerställa att nya mediciner når rätt patient snabbare. Det betyder också utmaningar och det kommer bli allt viktigare att samarbeta mellan akademi, hälso- och sjukvård och industri, inte minst för att säkra Sveriges och Europas konkurrenskraft, säger Emelie Antoni i ett pressmeddelande.

Pfizers svenska vd Malin Parkler avgår efter fem år som ordförande för Lif men fortsätter arbetet i styrelsen som ledamot.

Läs mer>> Lifs vd avgår – hon tar över istället

Mest läst