Nya uppdrag för Apoex – men en branschprofil slutar
På onsdag tar Apoex över läkemedelsförsörjningen i Landstinget i Värmland och senare i år blir man helhetsleverantör i Region Skåne. Bolaget fortsätter att växa och har cirka 240 anställda – men en branschprofil slutar vid halvårsskiftet.
ApoEx nya avtal med Landstinget i Värmland börjar gälla på onsdag, den 1 mars.
Uppdraget avser läkemedelsförsörjning till sjukhus och sjukvårdsinrättningar samt extemporetillverkning av cytostatika och sterila läkemedel.
Och den 1 september träder bolagets nya avtal med Region Skåne i kraft. Efter att tidigare ha ansvarat för läkemedelsservice blir man nu helhetsleverantör till regionen.
– Vi får nu även ansvar för läkemedelsförsörjning och tillverkning i regionen, allt som Apoteket AB tidigare gjorde, säger Henric Bundy, driftschef på ApoEx, till Svensk Farmaci.
I fjol valde även Stockholms läns landsting att utnyttja sin option att förlänga sitt avtal med Apoex som avser läkemedelsleveranser till sjukhus och sjukvårdsinrättningar.
Tony Rydberg, apotekare, fram till nyligen affärsområdeschef på Apoex och en av grundarna till pionjärbolaget Vårdapoteket i samband med omregleringen, slutar dock snart på Apoex.
– Jag kan bekräfta att jag kommer att sluta på Apoex vid halvårsskiftet, säger Tony Rydberg, som dock inte vill kommentera bakgrunden till detta.
Apoex har idag cirka 240 anställda och omsätter omkring 2,9 miljarder kronor. Bolaget har förutom huvudkontoret i Stockholm och säljkontor i Göteborg och Malmö driftsenheter på tio orter, bland annat Bromma, Örebro, Kalmar och Nyköping. I veckan startas en elfte driftsenhet i Karlstad.
Sveriges Farmaceuter har inlett arbetet med att skapa en akademikerförening på det växande bolaget.
I fredags höll Eva Långström Einarsson, ombudsman på förbundet, ett inledande möte med medlemmar på Apoex i Örebro.
– Bolaget har många farmaceuter på anställningslistan och vi har medlemmar vid i princip alla enheter, säger hon.