Ansökningstiden för jobbet som det europeiska läkemedelsverket, EMA:s, högste chef har nyligen gått ut.
Men det innebär inte att myndigheten snart kommer att få se en ny chef i korridorerna.
– Att utse den högste chefen för en myndighet inom EU tar, i snitt, upp till sex månader, men det beror naturligtvis mycket på komplexiteten och antalet sökande, säger Andreana Stankova, presstalesperson för budget och HR-frågor inom kommissionen.
Komplexitet i ärendet är det knappast brist på med tanke på att den förre chefen, italienaren Guido Rasi, tvingades kliva ned från posten i november förra året efter att en EU-domstol bedömt att rekryteringen av honom inte hade gått rätt till.
Den som drog igång domstolsgranskningen var Emil Hristov, före detta anställd vid den bulgariska läkemedelsmyndigheten, som också hade sökt jobbet och ansåg sig ha blivit felaktigt bortsorterad i processen.
EU-domstolen gick på Emil Hristovs linje och ogiltigförklarade anställningen av Guido Rasi.
Den tidigare högste chefen tillbringar nu sina dagar som senior vetenskaplig rådgivare i strategifrågor på myndigheten, medan den leds av den tillförordnade chefen Andreas Pott.
Frågan är nu om de båda kombattanterna finns med på listan över sökande till den lediga tjänsten?
– Alla kandidater som sökte tjänsten förra gången kan naturligtvis söka igen, men jag kan tyvärr inte berätta vilka som har sökt, säger Andreana Stankova.
Inte ens hur många som har sökt tjänsten som EMAs högste chef vill hon avslöja.
Däremot berättar hon att urvalsprocessen kommer att genomföras med yttersta noggrannhet och omfatta en utvärdering av en extern rekryteringfirma, intervjuer med en intern kommitté och för de kandidater som sedan kvarstår väntar intervjuer med relevanta EU-kommissionärer varefter en lista på tänkbara kandidater presenteras för EMA:s styrelse som sedan får välja.
EMA kommer därför sannolikt att få vänta ett tag på att få en ny chef.