Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Välkommen till
nya Svensk Farmaci!

20 februari 2017
I fredags sjösattes nya Svenskfarmaci.se. Målet har varit att åstadkomma en visuellt dynamisk och fullt responsiv sajt som andas 2017.

Svensk Farmaci-sajten har, på gott och ont, sett ganska oförändrad ut sedan lanseringen 2012.

Genom att medvetet undvika excesser har vi mejslat fram en kostnadseffektiv, basal nyhetsservice som upprätthålls ungefär på halvtid av en person, jag själv.

Men det är inte 2012 längre. Under en tid har det varit dags att ta nästa steg – och sedan i fredags har vi gjort det. Layoutbyrån Malcolm Grace och IT-konsulterna Peter Diring och Andreas Miehling har gjort det mesta av jobbet.

Målet har framför allt varit att göra sajten mer visuellt tilltalande via fräscha sidhuvuden med olika teman och en slider-funktion där våra bästa artiklar får en extra push. Vi har också gjort sajten fullt responsiv mot platta och mobil.

Utöver detta har vi lagt till några nya enkla funktioner, men avsiktligt inget som är direkt ”mind-blowing”. Vi kommer att fortsätta med samma koncept – en basal nyhetsförmedling utan alltför avancerade funktioner som skulle vara tids- och kostnadsdrivande att upprätthålla.

Jag hoppas att ni gillar förändringarna. Det vanliga nyhetsflödet finns som förut, men börjar något längre ned på förstasidan.

Sajten kommer under en period att vara föremål för förändringar och i den processen tar vi gärna hjälp av er läsare.

Mejla gärna feedback och konstruktiva idéer på vad som kan förbättras, ”buggar” du upptäckt, eller saker som borde finnas på sajten. Tänk gärna ”kostnadseffektivt”. De bästa förslagen belönas med boken ”Hjältar – otroliga historier från verkliga livet” av undertecknad.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

  • Apotekare

    Klar förbättring även fast jag inte riktigt blivit vän med den ännu :). Heja Nils

  • Nils Bergeå Nygren, Sv Farmaci

    Tack!

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...