Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Statinprojekt får tillskott

19 januari 2017
Projektet i Stockholm där apoteksfarmaceuter och sjuksköterskor samarbetar kring följsamhet till statinbehandling får skjuts via ett ekonomiskt tillskott från en av Sveriges Farmaceuters stiftelser. Totalt har cirka 400 000 kronor delats ut från Stiftelsen Sveriges Farmacevtiska Sällskap.

I Stockholms läns landsting samarbetar sjuksköterskor och apoteksfarmaceuter för att förbättra följsamheten till statinbehandling i ett projekt som vi skrev om i september.

Nu har projektet fått ekonomiskt tillskott i form av ett stipendium på 30 000 kronor från en av Sveriges Farmaceuters stiftelser.

– Jag blev så himla glad. Pengarna gör att vi kan ta in hjälp med att bearbeta data så att vi mycket snabbare kan få fram ett resultat, säger Pia Frisk, apotekare och ansvarig för studien på SLL, till Sveriges Farmaceuters hemsida.

Stipendier till ett sammanlagt värde på cirka 400 000 kronor har delats ut från Stiftelsen Sveriges Farmacevtiska Sällskap. Det största enskilda stipendiebeloppet, 54 000 kronor, gick i år till apotekaren Ulrika Gillespie, Uppsala.

Läs vilka fler som fått stipendiepengar på Sveriges Farmaceuters hemsida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...