Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Receptarie leder
stor Saco-förening

12 juni 2017
Receptarien Marie Kerttu har blivit omvald som ordförande i Saco-S-föreningen på Läkemedelsverket.

Vid årsmötet i slutet av april valde den lokala Saco-S-föreningen på Läkemedelsverket en ny styrelse.

Till ordförande omvaldes Marie Kerttu som representerar Sveriges Farmaceuter.

Marie Kerttu är receptarie med examen från det nu insomnade receptarieprogrammet på Luleå tekniska universitet. Idag arbetar hon som kommunikationsstrateg på Läkemedelsverket.

Vilken fråga är störst för föreningen för stunden?

– Vi har just nu ett digert arbete med att ge input på befattningsbeskrivningar och värderingar av dessa, säger Marie Kerttu till Svensk Farmaci.

Av tio personer i den nyvalda styrelsen är tre farmaceuter och medlemmar i Sveriges Farmaceuter.

– Roligt nog har intresset för att engagera sig fackligt ökat och styrelsen är rekordstor med tio ledamöter. Det öppnar för ett mer strategiskt arbete och att vi kan jobba mer på bredden, säger Marie Kerttu.

Läs vårt porträtt av Marie Kerttu i Svensk Farmaci nr 1/14.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...