Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

"Räta på ryggen, ni är oerhört viktiga"

25 januari 2017
Skådespelaren Mikael Tornving peppade Sveriges Farmaceuters förtroendevalda på gårdagens kick off- och inspirationsmöte i Stockholm.

På det välbesökta mötet drillades de förtroendevalda bland annat i förhandlingsteknik, juridik och effektivt styrelsearbete.

– Vi tycker att de förtroendevalda förtjänar en dag som är vikt för bara dem och deras viktiga uppdrag. Det blev ett uppskattat arrangemang som vi absolut vill upprepa framöver. ”Nu flyger jag hem i dubbel bemärkelse” sa en av deltagarna efteråt, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör.

Komikern Mikael Tornving, som har en bakgrund inom sjukvården, avslutade med en personlig betraktelse där han mixade skämt och allvar.

Han lyfte bland annat fram den konflikthantering som ofta är inbyggd i rollen som fackligt förtroendevald, och drog en parallell till en obekväm situation under sin egen tid som befäl under militärtjänstgöringen. Ibland kan det krävas mod att fokusera på en svår arbetsuppgift, och man måste tvinga sig att strunta i vad den närmaste omgivningen tycker i frågan.

Mikael Tornving pekade också på farmaceuternas viktiga men ofta bortglömda roll i samhället och uppmanade åhörarna att räta på ryggen.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer