Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Kliver in med hela kroppen” på LV

23 augusti 2017
PERSONNYTT: Giftinformationscentralens enhetschef Maja Marklund blir ny direktör för verksamhetsområdet användning på Läkemedelsverket. Hon efterträder Anders Carlsten som blir universitetslektor vid Göteborgs universitet.

Giftinformationscentralen sorterar under det aktuella verksamhetsområdet, och därför har Maja Marklund i fem år suttit i ledningsgruppen för detsamma.

– Efter att under flera år ha haft en fot i Läkemedelsverkets arbete, på distans ifrån Solna, känns det oerhört roligt och stimulerande att kliva in med hela kroppen så att säga, säger Maja Marklund till Läkemedelsverkets hemsida.

Hon har tidigare arbetat i många år som projektledare och chef inom läkemedelsindustrin med fokus på klinisk forskning, främst inom CNS-området.

Maja Marklund tillträder sin nya tjänst den 1 september, då den nuvarande direktören, apotekaren Anders Carlsten, lämnar Läkemedelsverket.

Carlsten, som fyllde 65 i somras, går vidare till en tvåårig tjänst som universitetslektor i samhällsfarmaci vid Göteborgs universitet på halvtid.

Läs gärna våra arbetsplatsreportage från Läkemedelsverkets verksamhetsområde användning i nummer 6/12, och från Giftinformationscentralen i nummer 1/13.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...