Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kvinnor i FIP-toppen

8 november 2017
FIP:s vd Luc Besancon avgår, och för första gången får den internationella farmacifederationen kvinnor på de två tunga posterna vd och president.

Portugisiskan Ema Paulino tar över som interim-vd och chef för FIP-kansliet i Haag, efter att organisationens franske vd Luc Besancon valt att avgå.

Det meddelade FIP:s spanska president Carmen Pena i ett nyhetsbrev till medlemsorganisationerna igår. FIP:s byrå arbetar med att rekrytera en permanent ersättare till Besancon.

Trots att farmaceutyrket är starkt kvinnodominerat globalt är detta första gången som både president- och vd-posterna i FIP innehas av kvinnor.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer