Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hon tar över
korsorden i Svensk Farmaci

5 april 2017
Nu blir korsorden i Svensk Farmaci mer farmaceutiska till sin karaktär. Anne Filppula, disputerad apotekare i Uppsala, tar över korsordsmakandet efter Carina Ågren från nummer 2.

Anne Filppula kommer från Finland men läste till apotekare i Uppsala.

– Efter examen åkte jag tillbaka hem och doktorerade i klinisk farmakologi vid Helsingfors universitet med fokus på läkemedelsinteraktioner. Sedan april ifjol är jag i Uppsala igen och jobbar nu som forskare på UDOPP, Uppsala University Drug Optimization and Pharmaceutical Profiling Platform, berättar hon.

Varför gör du korsord?

– Som yngre löste jag mycket korsord men har på senare år tyckt att det är skojigare att konstruera än att lösa. Utmaningen är att hitta en lämplig svårighetsnivå för målgruppen och att se till att det inte smyger in finlandismer. Att göra korsord är ett sätt för mig att slappna av samtidigt som jag får utlopp för lite ingrodd finurlighet. Sedan är det bara bonus om någon annan kan ha nöje av det också, säger Anne Filppula.

Svensk Farmaci nummer 2/17, med Annes första korsord, kommer ut den 20 april.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

  • Apotekare pensionerad

    Jag och två kurskamrater gjorde ett korsord till studenttidningen Reptilen i början av 70-talet. Minns Dricks av engelsmän? på 6 bokstäver. Naturligtvis var svaret: tekask.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...