Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fullt upp för tidigare Apoteket AB-profilen

5 juni 2018
Tidigare Apoteket AB-vd:n Stefan Carlsson avsattes som landshövding under uppmärksammade former 2016. Nu har han tagits till nåder och fått två nya utredningsuppdrag.

Efter avslöjandena om alkoholproblem och sexsamtal för skattebetalarnas pengar avsattes Stefan Carlsson från tjänsten som landshövding i Kalmar län av regeringen sommaren 2016.

Han placerades istället på Finansdepartementet där han bland annat arbetat med regionfrågan. Han har också genomgått en behandling för alkoholproblem.

Nu tycks den förre Apoteket AB-vd:n, som bor i Djupvik på norra Öland, tagits till nåder. Tidigare i vår fick han uppdraget att utreda förutsättningarna för att slå ihop Borgholms och Mörbylånga kommuner till en gemensam Ölandskommun.

Häromveckan blev det klart att Carlsson får ytterligare ett utredningsuppdrag. Han ska kartlägga om Kalmar län kan bli ett samlande kluster för e-hälsa, rapporterar Barometern.

Landstinget och regionförbundet har beslutat att genomföra en förstudie för att se om länet kan utvecklas till ett e-hälsokluster med E-hälsomyndigheten i Kalmar som bas.

Resultatet av den senare utredningen ska presenteras redan i oktober.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

2 svar till Fullt upp för tidigare Apoteket AB-profilen

  1. Felix skriver:

    Korruption.

  2. apotekare skriver:

    Mannen som skröt med att han lyckats göra slut på farmaceuternas makt i Apoteksbolaget.