Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fransyska ny
hedersdoktor i Uppsala

6 oktober 2017
France Mentré, professor i biostatistik i Paris, har utsetts till hedersdoktor vid farmaceutiska fakulteten i Uppsala. Hon bidrog bland annat med beräkningar av doseringsregimer under ebolaepidemin.

France Mentré utvecklar bland annat metoder för att optimera modellbaserad design och analys av kliniska läkemedelsstudier. Exempelvis bidrog hon under ebolaepidemin med beräkningar som låg till grund för hur ett av de nya läkemedlen mot sjukdomen ska doseras, skriver Uppsala universitet i ett pressmeddelande.

Hon är biomatematiker, biostatistiker, läkare och verksam vid Inserm/Universitet Paris Diderot i Frankrike.

Läs mer om France Mentré i Uppsala universitets pressmeddelande. Promotionen äger rum i Universitetshuset den 26 januari nästa år.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...