Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Jurist mot nya utmaningar

28 maj 2018
Den 31 maj slutar Sveriges Farmaceuters förbundsjurist Viktoria Juzovitskaja efter 15 år på förbundet och går vidare mot nya utmaningar.

– Viktoria har gjort oerhört fina insatser för förbundet. Vi kommer att sakna henne men önskar henne all lycka till framöver, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör.

Viktoria har bland annat haft en expertfunktion i avtalsförhandlingar och en rådgivande funktion mot kollegor och förtroendevalda i förhandlingsavdelningens arbete.

Vilka har varit höjdpunkterna under din tid på förbundet?

– Det finns många. Att utveckla utbildningsverksamheten och fördjupa mig i legitimationsjuridiken och arbetsrätten har varit väldigt stimulerande. Tiden kring omregleringen, då jag hade rollen som som affärsjurist i Farmaceuternas Företagarservice AB, är en annan höjdpunkt. Det var också spännande att sitta med som expert från Saco i meddelarskyddsutredningen, säger Viktoria Juzovitskaja.

Viktorias sista insats blev att ”GDPR-säkra” förbundet. Hon har tagit fram nödvändiga dokument som personuppgiftspolicy och biträdesavtal samt en internutbildning.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.