Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Dräpande svar tog skruv

20 mars 2017
ÅTERBLICK: För två år sedan lade vi på kul ut en serieruta på Facebook som illustrerar poängen med farmaceuters arbete på apotek. Den sprider sig fortfarande över klotet och har i dagsläget 1 850 delningar.

Serierutan har tusentals delningar, gilla och en lång rad kommentarer från främst anglosaxiska länder. Artikeln med bilden är Svensk Farmacis mest spridda hittills.

– Det är ganska talande att så många gillar bilden. Många som jobbar på apotek känner nog igen sig i situationen och har kanske letat efter ett perfekt svar ungefär som det som tjejen bakom disken ger, sa Sveriges Farmaceuters dåvarande förbundsdirektör Kristina Niemi i en uppföljande artikel 2015.

– Repliken sätter på ett humoristiskt sätt ord på vad som skiljer oss från exempelvis kassapersonalen på Willys. Farmaceuter gör skillnad varje dag.

Den australiensiske apotekaren och tecknaren Edwin Tan har ritat serierutan.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...