Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Christer Borg tackar för sig

18 april 2018
Efter nära 12 år på förbundet är det dags för Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg att avsluta sitt värv. Idag avtackas han i Stockholm av en lång rad branschkollegor. Svensk Farmaci bad honom blicka tillbaka på åren på förbundet.

Pensionen hägrar nu för den mångårige ombudsmannen och sedermera förhandlingschefen.

Men fågelvännen Christer Borg lär inte nöja sig med att mata svanarna i stadsparken.

Segling, simning, spikande på stugan i södra Västerbotten och en och annan resa lär det bli i den nya tillvaron.

Christer Borg har bland annat arbetat som rådgivare och förhandlare på Apoteket AB:s HR-avdelning, varit ombudsman på akademikerförbundet SSR och arbetat på Arbetsgivarverket. 2006 kom han till förbundet och efterträdde Peter Wursé som ombudsman. 2012/13 tog han över som förhandlingschef efter Martin Lindeblad.

Vilka har varit höjdpunkterna under din tid på förbundet?

– En höjdpunkt har varit arbetet kring omregleringen av apoteken och att följa reformens utfall för våra medlemmar. Vi har fått en rörligare arbetsmarknad och en mer dynamisk löneutveckling. På gott och ont har apoteksfarmaceutens yrkesroll förändrats, säger han.

– Det har också varit spännande att följa de stora förändringarna inom life science, där det skett en omstrukturering från stora bolag till många mindre. Farmaceuterna har klarat sig bra i den omställningen.

– En tredje sak är den positiva utvecklingen för våra medlemmar inom landstingen. När jag började fanns ett tiotal landstingsanställda farmaceuter. Idag är det över 500 och det ökar fortfarande, säger Christer Borg.

Christer Borg avtackas idag av branschkollegor vid ett event i Stockholm.

Han slutar formellt den 23 april och efterträds av Martina Perzanowska.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.