Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Noterat"


”Hälften av apoteken borta om 20 år”

Ashkan Fardost, farmacie magister och doktor i organisk farmaceutisk kemi, medverkar regelbundet som framtidsspanare i TV och radio. Svensk Farmaci bad honom sia om farmacins framtid i digitaliseringens tidevarv. Om 20 år är minst hälften av de fysiska apoteken borta, spår han.

2018-04-20

Christer Borg tackar för sig

Efter nära 12 år på förbundet är det dags för Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg att avsluta sitt värv. Idag avtackas han i Stockholm av en lång rad branschkollegor. Svensk Farmaci bad honom blicka tillbaka på åren på förbundet.

2018-04-18

Fernvall tar plats i ny Karolinska-styrelse

Eva Fernvall, chef för public affairs på Apoteket AB, går in som vice styrelseordförande för Karolinska universitetssjukhuset när styrelsen för sjukhuset avgår.

2018-04-11

Uppsalaprofessorer uppmärksammas

Anders Hallberg, professor emeritus i läkemedelskemi i Uppsala, blir hedersdoktor i Åbo, och kollegan Göran Alderborn, professor i läkemedelsteknik och mångårig dekanus, får Gustaf Adolfmedaljen för sin forskning och sina ledningsinsatser.

2018-03-20

Sundbyberg –
nu som läkemedel

Sumpan är ett vanligt smeknamn på Sundbyberg utanför Stockholm. Nu finns Sumpan även som godkänt läkemedel.

2018-03-15

Vill se snabbare narkotikaklassning

Regeringen beslutar idag att ge Folkhälsomyndigheten resurser för att öka bevakningen och utredningen nya psykoaktiva substanser. Polisen föreslås få möjlighet att göra anonyma inköp.

2018-03-08

Ny redaktör på Svensk Farmaci

Samuel Lagercrantz går in som tf chefredaktör för Svensk Farmaci från och med idag, måndag.

2017-12-18

Farmfak-forskare och barnonkologiavdelning belönas

Farmacie doktor Oskar Karlsson, som forskar om exponering för miljöföroreningar och läkemedel under neonatalperioden, får Uppsala universitets Oscarspris. Barnonkologen på Karolinska får priset Guldpillret för förbättrad behandling av barn med blodcancer.

2017-12-06

Mögelangrepp stänger Skansenapoteket

Mögel i officinen och materialkammaren gör att Skansenapoteket för första gången sedan 1934 inte kan hålla öppet under julmarknaderna.

2017-11-20

EMA spås hamna i Milano

Italienska Milano är storfavorit att ta hem spelet om EMA med Bratislava som andrahandsfavorit. Bettingbolaget Ladbrokes har nu satt odds på kandidatstäderna i kampen om EMA. UPPDATERAD 16/11

2017-11-15