Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Noterat"


Apotekare bakom bästa avhandling i Göteborg

Apotekaren Daniel Sundh stod för den bästa avhandlingen under fjolåret vid Sahlgrenska akademin. Arbetet handlade om nya metoder för att identifiera frakturrisk hos äldre.

2018-06-07

Fullt upp för tidigare Apoteket AB-profilen

Tidigare Apoteket AB-vd:n Stefan Carlsson avsattes som landshövding under uppmärksammade former 2016. Nu har han tagits till nåder och fått två nya utredningsuppdrag.

2018-06-05

Kvinnor i FIP-toppen

Från fredag denna vecka har den internationella farmacifederationen FIP för första gången kvinnor på de två tunga posterna vd och president.

2018-05-30

Jurist mot nya utmaningar

Den 31 maj slutar Sveriges Farmaceuters förbundsjurist Viktoria Juzovitskaja efter 15 år på förbundet och går vidare mot nya utmaningar.

2018-05-28

Svensk apotekare får tung ordförandepost

Niklas Hedberg, chefsfarmaceut på TLV, har utsetts till ordförande i HTA-samarbetsorganet EUnetHTA:s executive board.

2018-05-22

Fernvall avvisar jäv

Eva Fernvall, senior rådgivare på Apoteket AB, anklagas för jäv i samband sitt nya uppdrag på Karolinska. Men Karolinska-styrelsen ingår inga avtal om läkemedelsförsörjning och Apoteket AB har idag inga läkemedelsförsörjningsuppdrag i landstinget.

2018-04-26

”Hälften av apoteken borta om 20 år”

Ashkan Fardost, farmacie magister och doktor i organisk farmaceutisk kemi, medverkar regelbundet som framtidsspanare i TV och radio. Svensk Farmaci bad honom sia om farmacins framtid i digitaliseringens tidevarv. Om 20 år är minst hälften av de fysiska apoteken borta, spår han.

2018-04-20

Christer Borg tackar för sig

Efter nära 12 år på förbundet är det dags för Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg att avsluta sitt värv. Idag avtackas han i Stockholm av en lång rad branschkollegor. Svensk Farmaci bad honom blicka tillbaka på åren på förbundet.

2018-04-18

Fernvall tar plats i ny Karolinska-styrelse

Eva Fernvall, chef för public affairs på Apoteket AB, går in som vice styrelseordförande för Karolinska universitetssjukhuset när styrelsen för sjukhuset avgår.

2018-04-11

Uppsalaprofessorer uppmärksammas

Anders Hallberg, professor emeritus i läkemedelskemi i Uppsala, blir hedersdoktor i Åbo, och kollegan Göran Alderborn, professor i läkemedelsteknik och mångårig dekanus, får Gustaf Adolfmedaljen för sin forskning och sina ledningsinsatser.

2018-03-20

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...