Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Noterat"


Dräpande svar tog skruv

ÅTERBLICK: För två år sedan lade vi på kul ut en serieruta på Facebook som illustrerar poängen med farmaceuters arbete på apotek. Den sprider sig fortfarande över klotet och har i dagsläget 1 850 delningar.

2017-03-20

”En extra mening med livet”

Förra veckan hölls Pharmada och i tisdags Alarm – de årliga arbetsmarknadsdagarna för farmacistudenter i Uppsala och Göteborg. Svensk Farmaci bad Pharmada-projektledaren Sara Antar reflektera över årets upplaga med några dagars distans till evenemanget.

2017-03-16

Ombyggd bokbuss
blev ambulerande apotek

FARMACIHISTORIA: Snart är det dags för den klassiska orienteringsbudkavlen Tiomila. På 1980-talet bidrog Apoteksbolaget till tävlingen med ett rullande apotek i en ombyggd bokbuss.

Läs tidningen online

Nu kan medlemmar i Sveriges Farmaceuter läsa den senaste utgåvan av tryckta Svensk Farmaci, och äldre nummer, online.

2017-02-22

Förbund utan skulder

Sveriges Farmaceuter är efter en större amortering ett skuldfritt förbund. Medlemsantalet växer – liksom kapitalet.

2017-02-22

Välkommen till
nya Svensk Farmaci!

UPPFRÄSCHNING

I fredags sjösattes nya Svenskfarmaci.se. Målet har varit att åstadkomma en visuellt dynamisk och fullt responsiv sajt som andas 2017.

2017-02-20

Får brasiliansk chef

Boehringer Ingelheim har hämtat sin nya Sverigechef från Latinamerika.

2017-02-13

Apotekarstudenter i
protest mot ”judeimport”

FARMACIHISTORIA: Den svenska apotekarprofessionens historia har mörka kapitel. För 78 år sedan tågade 450 studenter, däribland många från Farmaceutiska Institutet, i fackeltåg på Stockholms gator i en protest mot ”planerad import av judiska läkare, tandläkare och apotekare”. Institutets kårordförande höll avslutningstal på Östermalmstorg.

2017-02-07

”Räta på ryggen,
ni är oerhört viktiga”

Skådespelaren Mikael Tornving peppade Sveriges Farmaceuters förtroendevalda på gårdagens kick off- och inspirationsmöte i Stockholm.

2017-01-25

Statinprojekt får tillskott

Projektet i Stockholm där apoteksfarmaceuter och sjuksköterskor samarbetar kring följsamhet till statinbehandling får skjuts via ett ekonomiskt tillskott från en av Sveriges Farmaceuters stiftelser. Totalt har cirka 400 000 kronor delats ut från Stiftelsen Sveriges Farmacevtiska Sällskap.

2017-01-19