Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Noterat"


Mögelangrepp stänger Skansenapoteket

Mögel i officinen och materialkammaren gör att Skansenapoteket för första gången sedan 1934 inte kan hålla öppet under julmarknaderna.

2017-11-20

EMA spås hamna i Milano

Italienska Milano är storfavorit att ta hem spelet om EMA med Bratislava som andrahandsfavorit. Bettingbolaget Ladbrokes har nu satt odds på kandidatstäderna i kampen om EMA. UPPDATERAD 16/11

2017-11-15

”Placera EMA i Ema-boda,
absolut inte i Milano”

Det drar ihop sig inför avgörandet om var EMA hamnar efter Brexit. En av Svensk Farmacis läsare tycker att en småländsk ort vore det bästa tillhållet för myndigheten. En annan har en klar uppfattning om var EMA till varje pris inte får hamna om Sverige förlorar VM-kvalet ikväll.

2017-11-13

Kvinnor i FIP-toppen

FIP:s vd Luc Besancon avgår, och för första gången får den internationella farmacifederationen kvinnor på de två tunga posterna vd och president.

2017-11-08

Farmaceutkompisar prisas

Farmaceutkompisarna Boel Öhrner och Mohammed Tarchehani i Västerås får årets Nippestipendium av Farmaceuter utan Gränser. Apotekarsocietetens omstöpta pris Bästa patientinformation gick till läkemedelsbolagen Pfizer och BMS.

Till sista vilan med Hjärtat?

Apotek Hjärtat använder ”Hälsa hem” som slogan på e-handelsförsändelser. En av Svensk Farmacis läsare tycker att budskapet är en aning dubbeltydigt.

2017-10-27

Lång väg till nya regler
för homeopatiska medel

Utsikterna att förändra reglerna kring homeopatiska läkemedel i EU är små, trots det nya skärpta uttalandet från Europas vetenskapsakademier – men det finns andra vägar att agera i frågan. Akademierna vänder sig nu till EMA för en dialog kring påverkan av beslutsfattare.

Stort stipendium till
demensforskande doktorand

Doktoranden Azadeh Karami, som efter studier på farmaceutiska fakulteten i Uppsala nu forskar på biomarkörer för Alzheimers sjukdom på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, har fått ett stort forskningsstipendium. REVIDERAD 18/10

2017-10-17

Hon blir ny dekan i Uppsala

En tidigare Årets Farmaceut har utsetts till ny dekan vid farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet. Hon tillträder på måndag.

Fransyska ny
hedersdoktor i Uppsala

France Mentré, professor i biostatistik i Paris, har utsetts till hedersdoktor vid farmaceutiska fakulteten i Uppsala. Hon bidrog bland annat med beräkningar av doseringsregimer under ebolaepidemin.

2017-10-06