Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket söker utredare

Arbetsgivare

TLV.

Ort

Stockholm.

Kontaktperson

Se annons nedan.

Telefon

Se annons nedan.

Varaktighet

Vikariat, se annons nedan.

Webbplats

www.tlv.se

Inlagd

2017-10-02

Sista ansökningsdatum

20171024

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) är en statlig myndighet som beslutar om vilken tandvård, vilka läkemedel och vilka förbrukningsartiklar som ska ingå i högkostnadsskydden. Vi ansvarar för apotekens handelsmarginal och regler för utbyte av läkemedel samt bedriver tillsyn. Vårt uppdrag är att få ut mesta möjliga hälsa för skattepengarna.

TLV söker en utredare till avdelningen för prisreglering och tillsyn, som ansvarar för arbetet med prissättning av generika (inklusive det generiska utbytet), icke patentskyddade originalläkemedel, parallellimporterade läkemedel samt handläggning av vissa andra pris- och subventionsärenden. Avdelningen svarar även för TLV:s tillsynsarbete enligt lagen om läkemedelsförmåner samt vissa uppföljnings- och utvecklingsfrågor rörande läkemedelsanvändning.

Arbetsuppgifter: Vi söker en utredare som ska arbeta med att bereda och föredra ansökningar från läkemedelsföretag om pris på läkemedel inom det generiska utbytet samt med andra prisregleringsärenden. Du deltar även i arbetet med att kontinuerligt uppdatera informationen om tillgängligheten till varor inom det generiska utbytet.

I arbetet ingår att ha regelbundna kontakter med andra myndigheter och olika företag samt att svara på frågor från allmänheten och personal på apotek och läkemedelsföretag. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i grupp med kollegor i olika funktioner inom myndigheten.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är apotekare eller receptarie. Det är meriterande om du har för det här uppdraget relevant arbetslivserfarenhet från apotek, läkemedelsindustri och/eller från myndighet.

Du har god samarbetsförmåga och är samtidigt självgående. Som person är du resultatinriktad, noggrann och strukturerad samt har god analytisk förmåga.

Det krävs också att du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har erfarenhet av regelbundet arbete i Office-paketet, framförallt Excel.

Anställningsform: Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat till och med 31 december 2018 med tillträde snarast.

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer 2634/2017 senast den 24 oktober 2017.

Övrigt: TLV arbetar för att erbjuda en attraktiv och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där alla medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv och vi söker dig som uppskattar att arbeta i en organisation med hög förändringstakt.

Ref: 2634/2017.

Kontaktpersoner:

Inger Erlandsson
Avdelningschef
08-568 420 73
inger.erlandsson@tlv.se

Eva Finder
SACO
08-568 420 57
eva.finder@tlv.se

Christian Larsen
ST
08-568 420 61
christian.larsen@tlv.se


De senaste lediga jobben

Arbetsgivare

TLV.

Ort

Stockholm.

Varaktighet

Vikariat, se annons nedan.

Sista ansökningsdatum

20171024