Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Enhetschef till läkemedelsenheten, utvecklingsavdelningen, Region Gävleborg

Arbetsgivare

Region Gävleborg.

Ort

Gävle.

Kontaktperson

Pia Johansson, Angelica Högberg.

Telefon

026-15 57 04, 070-515 65 34 (Pia Johansson), 072-229 58 18 (Angelica Högberg).

Varaktighet

Heltid, tillsvidare.

Webbplats

regiongavleborg.se

Inlagd

2017-03-14

Sista ansökningsdatum

20170409

En stor del av Region Gävleborgs administrativa resurser finns tillgängliga genom Lednings- och verksamhetsstöd.

Här finns kvalificerat stöd inom ekonomi, upphandling/avtal, HR, utbildning, utveckling, IT, miljö samt vårdrelaterande administration. Lednings- och verksamhetsstöds uppdrag bestäms till stor del via överenskommelser med koncernstab och divisioner.

Utvecklingsavdelningen, som är en del av Lednings- och verksamhetsstöd, bidrar till en värdefull utveckling och förbättringsarbete av hela regionens verksamhet genom att vara ett stöd till verksamheter, ledning och politiker. Avdelningen består av sex enheter varav Läkemedelsenheten är en.

Läkemedelsenheten (i nuläget 18 farmaceuter) arbetar brett och regionsövergripande inom många olika läkemedelsområden, och bidrar utifrån sina förutsättningar till Region Gävleborgs arbete med ”vår gemensamma patient”.

Det övergripande uppdraget är att verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning och en optimal läkemedelshantering i hela vårdkedjan. I praktiken innebär det bland annat kliniskt arbete i primärvård och slutenvård, läkemedelskommittéarbete, patientsäkerhetsarbete samt uppföljning utifrån både ekonomi och kvalitet.

Läkemedelsenheten har också det övergripande ansvaret för läkemedelsförsörjningen i Region Gävleborg, och säkerställer en säker och kostnadseffektiv försörjning i enlighet med vårdens behov.

Ansvaret omfattar både rekvisitionsläkemedel till vården och dosdispenserade läkemedel till dospatienter i öppenvården. Sedan den 1 februari utför Läkemedelsenhetens farmaceuter även praktiska sjukhusapotekstjänster (läkemedelsservice och vätskevagnshantering) på sjukhusen i Gävle och Hudiksvall, och ytterligare utveckling av läkemedelsförsörjningen är efterfrågad.

En styrka med läkemedelsarbetet i Region Gävleborg är att alla farmaceuter är samlade på en gemensam enhet, vilket ökar förutsättningarna för god samordning och synergi.

Arbetsuppgifter: Vi söker en enhetschef till Utvecklingsavdelningen och vår nybildade Läkemedelsenhet.

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för enhetens leveranser utifrån uppdragsgivarens och verksamhetens mål.

I din roll ingår att ansvara för för ledning, planering, ekonomi och personal för din verksamhet.

Du ingår i Utvecklingsavdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschef. Tillsammans med de övriga enhetscheferna på avdelningen bidrar du till det gemensamma uppdraget för Utvecklingsavdelningen och Ledning- och verksamhetsstöd.

Ditt uppdrag som enhetschef innebär att du coachar och stödjer medarbetarna på enheten, och ibland även beställande kunder och samverkanspartners, fram till bästa tänkbara lösning.

Den ena arbetsdagen är inte den andra lik vilket förutsätter ett kundorienterat förhållningssätt och en hög samarbetsvilja för bästa resultat. Läkemedelsområdet är ständigt aktuellt, både ur ett ekonomiskt och ett patientsäkerhetsmässigt perspektiv. Läkemedelsenhetens uppdrag är under utveckling, vilket innebär en stimulerande utmaning.

Kvalifikationer: Vi söker dig med stort intresse för läkemedelsfrågor och som vill vara med och utveckla läkemedelsarbetet i Region Gävleborg. Du är apotekare eller har annan relevant erfarenhet av läkemedelsarbete. Du har dokumenterad erfarenhet och/eller goda egenskaper som chef och ledare, och motiveras av att på ett coachande sätt leda dina medarbetare och se dem utvecklas i sina yrkesroller.

Meriterande i övrigt är kunskap och erfarenhet inom områdena E-hälsa, patientsäkerhet, hälsoekonomi, statistik samt arbete inom primär- och slutenvård. Meriterande är också erfarenhet av, och förståelse för, arbetsprocesser i en politisk styrd organisation.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett konsultativt förhållningsätt med god analytisk förmåga att dra slutsatser som resulterar i kvalitativa förbättringsförslag. Du är prestigelös med en vilja att arbeta kundorienterat och du har lätt för att samarbeta i team och nå resultat.

Som person är du flexibel när förutsättningarna förändras, och besitter en trygghet att ställa krav och ta beslut. För att lyckas med ditt uppdrag har du en utvecklad förmåga att kommunicera och upprätthålla förtroendefulla relationer.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stimulerande uppgifter där du får vara med och utveckla läkemedelsarbetet inom Regionen.

Körkort erfordras.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 1.

Ansökan

Ansök här.

Arbetgivarens referensnummer: RS 2017/537.

Senaste ansökningsdatum: 2017-04-09, kl 23:59:59.

Övrigt

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Region Gävleborg använder sig av e-rekrytering.

Uppgifterna sparas enligt personuppgiftslagen (PUL) och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Kontaktperson(er):

Pia Johansson, avdelningschef, tel 026-15 57 04, 070-515 65 34. E-post: pia.johansson@lg.se

Angelica Högberg, enhetschef, tel 072-229 58 18. E-post: angelica.hogberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare:

Johanna Ridal, SACO, tel 072-521 09 69. E-post: johanna.ridal@regiongavleborg.se

Ritva Fridell, Vårdförbundet. E-post: ritva.fridell@regiongavleborg.se

Inger Bodin, Ledarna, tel 026-15 51 87. E-post: inger.bodin@regiongavleborg.se

Region Gävleborg
026-15 40 00
rg@regiongavleborg.se


De senaste lediga jobben

Koordinator för nyanlända apotekare och receptarier sökes

Koordinator för nyanlända apotekare och receptarier sökes

Arbetsgivare

Sveriges Farmaceuter.

Ort

Stockholm.

Varaktighet

Heltid, tidsbegränsad (se annons).

Sista ansökningsdatum

20170415


Enhetschef till läkemedelsenheten, utvecklingsavdelningen, Region Gävleborg

Enhetschef till läkemedelsenheten, utvecklingsavdelningen, Region Gävleborg

Arbetsgivare

Region Gävleborg.

Ort

Gävle.

Varaktighet

Heltid, tillsvidare.

Sista ansökningsdatum

20170409


Uppsala universitet söker universitetslektor i samhällsfarmaci

Uppsala universitet söker universitetslektor i samhällsfarmaci

Arbetsgivare

Uppsala universitet.

Ort

Uppsala.

Varaktighet

Heltid, tillsvidare.

Sista ansökningsdatum

20170424


Vi söker nu legitimerade farmaceuter till Oriola i Enköping!

Vi söker nu legitimerade farmaceuter till Oriola i Enköping!

Arbetsgivare

Onrec AB.

Ort

Enköping.

Varaktighet

Konsultuppdrag heltid, 100 procent.

Sista ansökningsdatum

20170331


Landstinget i Kalmar län söker apotekare till norra länsdelen

Landstinget i Kalmar län söker apotekare till norra länsdelen

Arbetsgivare

Landstinget i Kalmar län.

Ort

Västervik.

Varaktighet

Tillsvidareanställning, heltid.

Sista ansökningsdatum

20170331