Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Satsar på att
öka återlämningen

3 april 2017
Cirka 250 ton överblivna läkemedel spolas ut i avloppet eller slängs i hushållssoporna varje år. Nu lanserar Apoteket AB ”Stora insamlingsdagen” för att minska problemet.

Dagen infaller på onsdag, den 5 april, och är tänkt som ett startskott för en insamlingsaktivitet som ska pågå under hela april.

Bland annat ska medlemmar i bolagets kundklubb nu få dubbla poäng när de lämnar in läkemedel.

Läkemedelsverket uppskattar att det varje år slängs eller förstörs cirka 1 500 ton läkemedel i Sverige i samband med användning eller distribution. Av dessa omhändertas de flesta på rätt sätt, men cirka 250 ton spolas ut i avloppet eller slängs i hushållssoporna.

Apoteket utsågs förra veckan för andra året i rad till Sveriges mest hållbara företag av Sustainable Brand Index.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer