Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Reumatiker får kontroll
på läkemedel via unik app

4 april 2017
Apoteksföretagen har utvecklat appar där läkemedelsanvändare kan hantera sina recept. Nu tar patienternas föreningar saken i egna händer. Reumatikerförbundet har tagit fram en app som samlar recept, ger möjlighet att ta ut läkemedel och registrera hälsovärden.

Den nya appen är utvecklad för mobiltelefoner och läsplattor och heter Reumatiker. Den ger via BankID-inloggning tillgång till förskrivna recept och recepthistorik 15 månader bakåt.

Genom en fullmaktsfunktion kan användare även se och hantera sina anhörigas recept. Det går även att beställa uttag av receptbelagda läkemedel direkt i appen från etablerade apoteksaktörer.

Appen ger även i samarbete med 1177/Vårdguiden tillgång till den medicinska journalen, och möjliggör inrapportering av hälsostatus till sjukvården via självrapporteringssystemet PER. I appen finns också nyheter och information om reumatism från Reumatikerförbundet.

– Reumatikerförbundet är den första patientföreningen som erbjuder personer en skräddarsydd app som möjliggör läkemedelsbeställning och överblick av recept, direktrapportering av hälsovärden till vården och viktig information från förbundet, säger Hans Håkansson, förbundsordförande i Reumatikerförbundet, i ett pressmeddelande.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer