Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kongress i ”light-format”

20 oktober 2014
I dag genomförs en komprimerad endags-variant av Apotekarsocietetens årliga läkemedelskongress.

Läkemedelskongressen är Apotekarsocietetens årliga kongress för läkemedelsbranschen som anordnas i Stockholm.

Det nya, nedkortade upplägget på evenemanget är tillfälligt.

– Vi ville se över processen och pröva ett nytt upplägg. Nästa år kommer dock kongressen återigen att pågå i två dagar, säger Petra Flygare, projektansvarig på Apotekarsocieteten.

Vilka är årets höjdpunkter?

– Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten ska tala om vår beredskap för sjukdomar som Ebola, det blir förstås väldigt högaktuellt. Vi har också intressanta sessioner om olagliga läkemedel och antibiotikaresistens.

Ett nytt inslag i år är den så kallade Lars G Nilsson-föreläsningen i stiftelsen Nepis regi. Den hålls av en nyligen disputerad forskare som ”verkar i Lars anda”.

Lars G Nilsson avled tidigare i år. Han var apotekare, professor och under en period ansvarig för den farmaceutiska verksamheten inom dåvarande Apoteksbolaget. Han har också bland annat varit vd för Apotekarsocieteten och ordförande för Nepi.

Farmaceuter utan gränser håller som brukligt sin generalförsamling under kongressen, och delar ut Nippestipendiet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.