Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Bayers KI-flytt unik även internationellt

23 maj 2018
Läkemedelsföretaget Bayers flytt in på Karolinska institutets campus nästa år är unik i Sverige och inom koncernen. Satsningen har väckt stor uppmärksamhet internationellt, berättar Joseffa Moritz, kommunikationsansvarig på Bayer.

Adressen för Bayers nya svenska huvudkontor från den 1 april 2019 kommer att vara Berzelius väg 35 i Solna. Bolaget blir därmed det första att flytta in på KI:s campusområde.

Satsningen beskrivs av företaget som en symbol för ett paradigmskifte för läkemedelsbranschen och något som kommer att ha betydelse för Stockholms attraktionskraft.

– Vi är övertygade om att flytten kommer att resultera i spännande, innovativa möten som får positiva effekter för såväl människor som samhället i stort, säger Henrik Wulff, vd för Bayer i Sverige, i ett pressmeddelande.

Flytten presenterades för några veckor sedan, och enligt Joseffa Moritz, kommunikationsansvarig på Bayer i Sverige, har den väckt stor uppmärksamhet internationellt.

– Det här är en unik flytt för oss även i ett internationellt perspektiv, vi har inte gjort så här i andra länder, åtminstone inte hittills. KI:s goda anseende och koppling till Nobelpriset med mera har bidragit till att detta fått mycket stor uppmärksamhet internt i koncernen, säger hon till Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.