Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vill se fler apotekare och
receptarier på vårdcentraler

29 augusti 2017
Anna Nergårdhs statliga utredning ska modernisera sjukvården med särskilt fokus på primärvården. Sveriges Farmaceuter ingår i referensgruppen. Idag uppvaktar en delegation från förbundet utredaren tillsammans med en vårdcentralsapotekare.

Clary Holtendal, professionsutvecklare på förbundet, kontaktade själv utredaren, fick positiv respons och antogs till referensgruppen. Hennes tanke var att säkra att farmaceuternas perspektiv inte skulle komma bort i den breda utredningen, som regeringen beskriver som ”det första steget i en stor förändring av vården”.

– Vi vill bidra till att samhället får upp ögonen för vad farmaceuter kan tillföra i primärvården. Det finns flera goda exempel i form av farmaceuter på vårdcentraler och genom att sitta med i referensgruppen verkar vi för att belysa dessa och driva på utvecklingen, säger Clary Holtendal, professionsutvecklare på förbundet.

Idag, den 29 september, uppvaktar hon och ordförande Kristina Billberg Anna Nergårdh tillsammans med Cecilia Lenander, klinisk apotekare på privata Näsets läkargrupp i Höllviken.

Sveriges Farmaceuter anordnar också ett lunchseminarium med Cecilia Lenander idag på förbundskansliet på Vasagatan 48 – se mer information på förbundets hemsida. Cecilia Lenander ska bland annat berätta om sitt arbete och sin avhandling där hon studerat läkemedelsgenomgångar på
1 700 äldre patienter.

Läs gärna våra artiklar om farmaceuter på vårdcentral i Svensk Farmaci nr 1/16.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...