Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vägledare för nyanlända blir ny förbundsrekrytering

5 maj 2017
Sveriges Farmaceuter ska anställa en koordinator för att stötta nyanlända apotekare och receptarier.

Arbetsförmedlingen har beviljat Sveriges Farmaceuter medel som ska gå till att hjälpa nyanlända in på den svenska arbetsmarknaden.

– Det är väldigt glädjande. Vi ser att det finns många nyanlända som behöver stöd på olika sätt, säger förbundets professionsutvecklare Clary Holtendal till Svensk Farmaci.

Hon berättar att förbundet gjort en enkät till nyanlända. I enkätsvaren efterfrågades nätverk, studiebesök och hjälp till kontakt med arbetslivet.

Förbundet ska så snart som möjligt anställa en koordinator som under ett år ska ordna aktiviteter som på olika sätt hjälper till med integrationen och förbättrar chanserna till anställning på apotek, inom läkemedelsindustrin, offentlig sektor och andra arbetsplatser som efterfrågar farmaceuter. Förbundet kommer också att anlita en extern konsult som håller i studiecirklar för nyanlända.

Ansökan till Arbetsförmedlingen har Sveriges Farmaceuter gjort tillsammans med Sveriges Apoteksförening, Lif, Almega och Svensk Handel.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer