Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Storbrand i läkemedelsfabrik

29 mars 2017
Minst en person har skadats efter en kraftig brand i kontraktstillverkaren Syntagons läkemedelsfabrik i Södertälje mitt på dagen idag. Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott.

Det var vid elvatiden i förmiddags som Larmcentralen fick uppgifter om att det kom rök från kontraktstillverkarens lokaler på Tallvägen i södra Södertälje.

Alla anställda på Syntagon ska ha utrymts blixtsnabbt, enligt Länstidningen i Södertälje som livesände från olycksplatsen.

Enligt Per Hultman vid Räddningstjänsten, som Ekot talat med, var det förutom själva byggnaden en stor behållare med lösningsmedel som brann, och enligt Länstidningen var man tvungna att spränga taket till läkemedelsfabriken.

Enligt Polisens hemsida betraktas nu branden som begränsad. Alla som evakuerats från företag i närheten av Syntagons fabrik har kunnat återgå till sina arbetsplatser.

Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott i samband med branden.

– Vi har påbörjat förhör på platsen. Vi har hört personer som varit i rummet när branden startade för att få fram mer information om vad som hände, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisens regionledningscentral, till Länstidningen.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer