Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Receptarie i Väsby blev den första arbetsmiljöhjälten

25 oktober 2017
Receptarien Emma Lager på Apotek Hjärtat i Upplands Väsby har utsetts till Årets arbetsmiljöhjälte av Sveriges Farmaceuters styrelse.

Emma Lager är yrkesverksam på Apotek Hjärtat i Upplands Väsby där hon är huvudskyddsombud. Hon är också ledamot i akademikerföreningen på Apotek Hjärtat.

– Skyddsombuden är ofta arbetsmiljöns bortglömda hjältar. Vi vill genom detta pris, som vi nu delar ut för första gången, lyfta fram en person som gjort framstående prestationer under året, säger Kristina Billberg, ordförande i Sveriges Farmaceuter.

”Emma Lager har varit synnerligen aktiv vid arbetsmiljöinspektioner, arbetsmiljöronder och jobbat för god samverkan mellan fack och arbetsgivare” lyder motiveringen från Sveriges Farmaceuters styrelse.

Kristina Billberg överlämnar priset i form av 3 000 kronor och ett diplom till Emma Lager på måndag.

Sveriges Farmaceuter presenterade tidigare i år en undersökning av arbetsmiljön på apotek som bland annat visade att drygt sju av tio farmaceuter anser att arbetsbelastningen är hög eller mycket hög. Fler än sex av tio upplever stress i hög eller mycket hög utsträckning på arbetsplatsen.

– Arbetsmiljöfrågan är avgörande både för att apoteken ska klara sitt uppdrag att säkerställa att kunder och patienter får och vet hur de ska ta de läkemedel som förskrivits, men också för att branschen ska kunna attrahera och behålla farmaceuterna, säger Kristina Billberg.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Receptarie i Väsby blev den första arbetsmiljöhjälten

  1. Apotekare pensionerad skriver:

    Grattis! Arbetsmiljön har nog alltid varit knackig på apotek. Minns på 80-talet att Apoteket AB gjorde en trivselstudie på apotek och det var apoteksstäderskorna och apoteksdirektörerna som trivdes klart bäst. I övrigt var det knackigt och det verkade vara kontakten med kunderna, som gjorde att man pallra sig till jobbet. Apoteksdirektörerna var chef över 10-15 apotek och alltså distriktschefer kan man säga. En rolig detalj var att apoteksdirektörerna hette länge gruppchefer och tills en gruppchef, som var fin i kanten upptäckte det var den lägsta militära graden. Så namnbyte blev nödvändigt.