Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Många vill bli farmaceutkompis

21 januari 2016
Över hundra etablerade farmaceuter i Sverige har registrerat sig som farmaceutkompisar och 25 kompispar har matchats ihop. Lokala kontaktpersoner finns nu på sex orter.

Integrationsprojektet Farmaceutkompis inleddes i november för att ge nyanlända farmaceuter kontakter på den svenska arbetsmarknaden.

Nyanlända matchas mot farmaceuter som är etablerade i apoteks- eller läkemedelsbranschen och som bedöms svara mot den nyanländes behov.

Och viljan att hjälpa är stor. Över 100 etablerade farmaceuter har anmält sig hittills. Ett 40-tal nyanlända farmaceuter är anmälda i projektet och 25 kompispar har matchats ihop.

– Det är väldigt roligt att projektet har tagit fart. Vi har lokala kontaktpersoner i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Skåne, Mälardalen och Norrköping. Här kommer det att hållas uppstartsmöten i januari/februari, berättar Hanna Rickberg, projektledare för Farmaceutkompis på Farmacevter utan Gränser och en av initiativtagarna.

Nyanlända och etablerade farmaceuter som vill delta kan registrera sig på projektets hemsida farmaceutkompis.se.

Läs mer om projektet, inklusive intervjuer med kompispar, i Svensk Farmaci nr 1/16 som kommer ut i skiftet februari/mars.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...