Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Lärande med andra professioner i Göteborg

19 november 2015
Apotekarprogrammet i Göteborg satsar på interprofessionellt lärande, IPL, där läkare och sjuksköterskor ger apotekarstudenterna insikt i sjukvårdens verklighet. Konceptet har testats i form av ett nytt examinerat kursmoment.

Satsningen är ett led i Sahlgrenska akademins satsning på interprofessionellt lärande, IPL.

Under tre dagar i våras arbetade apotekarstudenter för första gången under ett avgränsat examinerat moment med IPL. Målbilden var en eventuell framtida interprofessionell yrkesverksamhet och teamwork, skriver Akademiliv.

Momentet ingick i sjätte terminens kurs Farmakologi, sjukdomslära och läkemedelskemi.

– Vi menar att IPL dels handlar om att låta olika studentkategorier träffas och lära av och med varandra. Dels inbegriper IPL att studenter får tillfälle att samverka och diskutera med redan yrkesverksamma företrädare för olika områden, i detta fall inom vården, säger Patrik Aronsson, ordförande för utbildningskommittén för farmaci, till Akademiliv.

I Akademiliv rapporterar apotekarprogrammet mer i detalj om sina ”IPL-dagar” inom farmakologikursen.

Apotekarprogrammet i Göteborg genomgår för närvarande en förändring, men Maria Björkevik, handläggare vid utbildningskommittén för farmaci, tror att IPL-momentet lär finnas kvar eller utökas i det nya programmet.

– Jag är övertygad om att detta inte kommer att minska framöver. I februari 2016 genomförs dessutom för första gången en gemensam IPL-dag för alla utbildningar inom Sahlgrenska akademin, säger hon.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...