Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Janna Valik blir ny chef för E-hälsomyndigheten

1 juni 2017
Den nya generaldirektören ska tillträda före midsommar. Facket på myndigheten välkomnar att en ny chef har utsetts.

Sedan E-hälsomyndighetens tidigare generaldirektör Torsten Håkansta sade upp sig har myndigheten varit utan ordinarie högsta chef. I dag, torsdag, beslutade regeringen på ett regeringssammanträde att Janna Valik blir ny generaldirektör.

Janna Valik är utbildad socionom med examen från Göteborgs universitet. Hon har tidigare varit generaldirektör för migrationsverket och sedan för Boverket som hon lämnade i slutet av förra året. Hon tillträder den nya tjänsten redan den 19 juni.

Facket på myndigheten välkomnar att det nu är klart vem som blir ny generaldirektör.

– Vi är otroligt glada att äntligen få en permanent generaldirektör på plats. Det är viktigt för att kunna jobba långsiktigt och kunna satsa framåt igen, säger Emmeli Gross, ordförande för akademikerföreningen på myndigheten, till Svensk Farmaci.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...