Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Strejk avvärjd på övertid

15 maj 2014
Tidigt i morse kunde de två fackförbunden och arbetsgivarföreningen Virke enas och strejkhotet över 85 norska apotek kunde avblåsas.

Som vi skrev häromdagen hotade denna vecka strejk på 85 norska apotek sedan avtalsförhandlingarna mellan fack och arbetsgivare kört fast i april.

Efter två dagars medling gick tidsfristen ut vid midnatt, men förhandlingarna fortsatte på övertid tidigt i morse. Och till slut kom parterna överens.

– Det råder nu enighet om ett tillägg som varit viktigt för oss. Dessutom ska det nu fokuseras på kompetens och yrkesmässig uppdatering för farmaceuterna, säger Wenche Eide, förhandlingschef på Norges Farmaceutiske Forening (NFF), till norska TV2.

Läs mer på NFF:s hemsida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...