Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteksavtal påskrivet

3 juli 2017
Sveriges Farmaceuter har undertecknat ett treårigt avtal med arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Avtalet banar väg för lokala lösningar på arbetsmiljöproblem med koppling till utlåning av personal.

Avtalet, som blev klart i slutet av juni, omfattar anställda på de Svensk Handel-anslutna företagen Apoteket AB, Kronans Apotek, Lloyds Apotek och Apotek Hjärtat.

Enligt Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg skapar avtalet förutsättningar för en god löneutveckling, innebär en fortsatt satsning på flexpension samt siktar på att lösa arbetsmiljöproblem kring utlåning av personal lokalt.

Läs mer om avtalet, inklusive ett frågor-och-svar-dokument, på Sveriges Farmaceuters hemsida samt i en större artikel i Svensk Farmaci nr 4 efter sommaren.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...