Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Arbetsliv"


”Kränkande nidbilder av läkemedelsindustrin”

Lif har reagerat på mediebevakningen av en en jämförande studie av hur läkemedelsindustrins så kallade Disclosure code införts i nio europeiska länder.

Vill se satsning på apotekare i kommunerna

Regeringen satsar nästan en miljard på ett nytt vård- och omsorgspaket i vårbudgeten, och en särskild satsning görs på bristkompetenser. Farmaceuter i vården, särskilt på den kommunala nivån, bör kunna sorteras in bland dessa bristkompenser, anser Sveriges Farmaceuters förbundsordförande.

2018-04-16

Tre önskemål från nyanlända

En sammanfattad undervisningsplan är ett av de nyanlända apotekarnas främsta önskemål i processen mot svensk yrkeslegitimation.

2018-04-09

Fler går med i förbundet

Sveriges Farmaceuter ökade antalet medlemmar med 3,4 procent under fjolåret. Det är den femte bästa utvecklingen bland Sacos 23 medlemsförbund.

Dags för EAHP i Göteborg

I morgon inleds den europeiska sjukhusfarmacikongressen EAHP på Svenska mässan i Göteborg. Apotekarna Karl Johan Lindner och Per Nydert berättar vad de förväntar sig av kongressen.

2018-03-20

”Sverige inte längre på efterkälken”

Sverige har vunnit terräng inom klinisk farmaci på senare år och ligger nu bra till i en europeisk jämförelse. Det anser Ulrika Gillespie, själv klinisk apotekare och ledamot i den vetenskapliga kommittén för kongressen EAHP som inleds i Göteborg på onsdag.

Farmaceut utsatt för extrem stråldos – misstänkt sabotage

En farmaceut vid Akademiska sjukhuset i Uppsala har blivit utsatt för extremt kraftig strålning i samband med tillverkning av radiofarmaka. Sjukhusets chefsfysiker misstänker sabotage.

2018-03-15

Sjukhusfarmaceuter samlas i Göteborg

Uppemot 4 000 sjukhusfarmaceuter från hela Europa väntas till Göteborg nästa vecka för årets EAHP-kongress. Ulrika Gillespie, ledamot i den vetenskapliga kommittén, tror på ett hundratal svenska deltagare.

2018-03-14

”Farmaceut mer lojal med arbetsgivare än profession”

Är den lojala, ofta lågmälda apoteksfarmaceuten arbetsgivarens dröm? Svensk Farmaci bad Pia Frisk, nybliven farmacie doktor vid Uppsala universitet, reflektera kring apoteksforskning och farmaceutens syn på sin arbetsgivare respektive profession.

2018-03-13

Jobb skapas när AZ tvingas duplicera verksamheter

Osäkerheten kring Brexit har tvingat Astra Zeneca att duplicera flera verksamheter som för närvarande finns i Storbritannien, vilket skapat tiotals arbetstillfällen i Sverige. Läs vår intervju med AZ:s Sverigechef Jan-Olof Jacke.

2018-03-12