Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Arbetsliv"


De flesta Umeå-farmaceuter
nöjda med arbete på apotek

Farmaceuter med examen från de webbaserade utbildningsprogrammen i Umeå, som i stor utsträckning arbetar på apotek, är generellt mycket nöjda med sitt arbete enligt en ny enkätstudie. KORRIGERAD 16:37

2017-09-22

Apotekare på vårdcentral
i Stockholm gav mersmak

Stockholms läns landstings projekt med apotekarstödda läkemedelsgenomgångar på vårdcentraler uppskattades av vårdpersonalen och patienterna. ”Vi kan ha hittat en fungerande Stockholmsmodell”, säger Magnus Thyberg, chef för landstingets läkemedelsenhet.

2017-09-21

Multi-tasking för
apotekare på Koreas sjukhus

På St Mary’s Hospital i stadsdelen Gangnam i Seoul, Sydkorea, går det en apotekare på 13 sjukhussängar. Ett studiebesök under FIP-kongressen var ögonöppnande för den svenska apotekaren Zahra Shah-Shahid.

2017-09-20

Richard Bergström
tillbaka i Schweiz

Under 15 år företrädde han läkemedelsindustrin. Nu har han växlat spår och utvecklar en tjänst som säljs till regeringar i olika delar av världen. Svensk Farmaci talade med apotekaren Richard Bergström om nya jobbet, EMA och tiden som läkemedelsindustrichef.

2017-09-14

Konflikt med läkare kan ligga bakom eftersläpning

En åsiktkonflikt mellan läkare och farmaceuter är ett skäl till att Västra Götalandsregionen har halkat efter inom klinisk farmaci.

2017-09-11

Flyttade från Göteborg för att satsa på klinisk farmaci

Det är pinsamt att apotekare inte inkluderas mer i vården i Västsverige, trots att regionen har en av landets få apotekarutbildningar. Det säger apotekaren Johanna Börjesson som var tvungen att temporärt flytta till Uppsala för att gå en valbar kurs i klinisk farmaci.

Klinisk farmaci: Därför har
Västra Götaland halkat efter

En kontroversiell artikel i Läkartidningen, brist på valbara kurser och magisterprogram samt avsaknad av regional forskning. Det finns flera hypoteser om varför klinisk farmaci släpar efter i Västra Götaland, trots att Göteborgs universitet har en av landets tre apotekarutbildningar.

2017-09-05

Ilsket röd lampa i
lunchrummet ogillas

Arbetsmiljöverket ålägger Apoteket AB att mot vite på 40 000 kronor förbättra arbetsmiljön på apoteket Ljungen i Örkelljunga. Verket uppskattar inte att en röd lampa lyser ilsket i lunchrummet när kötiden överstiger fem minuter.

2017-09-04

Allt fler farmaceuter
anställda av Västra Götaland

I Västra Götaland finns cirka 80 landstingsanställda apotekare och receptarier på sjukhusen – och fler är på väg. Men relativt få arbetar med klinisk farmaci i strikt mening.

Nästan alla studenter
erbjuds jobb före examen

Farmacistudenter är heta villebråd för apoteksaktörerna redan innan de tagit examen. Enligt en ny enkät hade 87 procent av vårens sistaterminsstudenter erbjudits anställning på öppenvårdsapotek i god tid innan examen.

2017-08-30

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Den nya apoteksutredningen föreslår att farmaceuter ska sköta hela receptkedjan på apotek. Bra eller dåligt?

Visa resultat

Loading ... Loading ...