Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Arbetsliv"


Även Boehringer Ingelheim lämnar Liljeholmen

Precis som Roche överger Boehringer Ingelheim Liljeholmen. Läkemedelsföretagets svenska verksamhet har flyttat in i nya lokaler i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Stridsyxa
nedgrävd i EMA-fråga

Enligt uppgifter till SR har Danmarks EU-ambassadör i Bryssel nu bett om ursäkt för utrikesministerns uttalande om hur Sverige röstade om EMA.

2017-11-27

Dyster prognos för Malmös receptarieutbildning

Det mesta tyder på att receptarieutbildningen i Malmö läggs ned – men ännu är hoppet inte ute. Det säger apoteksföreningens vd Johan Wallér efter att ha diskuterat frågan med Malmö högskolas rektor.

Lotten gav Amsterdam EMA

EU:s läkemedelsmyndighet EMA flyttas inte till Stockholm. I stället blir det nederländska Amsterdam som får härbärgera myndigheten – detta efter lottdragning sedan både Milano och Amsterdam fått 13 röster i sista omgången. Svensk Farmaci kan visa exakt hur rösterna föll. UPPDATERAD

2017-11-20

Industrifarmaceuter
tror på EMA i Amsterdam

EMA hamnar i Amsterdam, om man får tro deltagarna på årets upplaga av Industrifarmaceutiskt möte. På mötet diskuterades allt från biologiska läkemedel och serialisering till Falu rödfärg.

19 kandidater har blivit 16

Ikväll avgör EU-rådet vart EMA ska flytta. Bara timmar innan röstningen har tre kandidater försvunnit. UTÖKAD 14:34

2017-11-20

Myndighet söker farmaceuter

E-hälsomyndigheten har nyrekryterat 15 farmaceuter till Kalmar, och letar efter ytterligare fem.

2017-11-17

Flytt blir billigare än väntat

Rekryteringen till E-hälsomyndigheten i Kalmar går över förväntan och flytten blir billigare än beräknat. Enligt en ny rapport är rekryteringsbasen i Kalmar och förmågan att locka ny kompetens tillräcklig för att säkra samhällskritiska tjänster och en fungerande överlämning.

Våg av receptarier rekryteras till sjukvården

Apotekare är idag en alltmer etablerad yrkeskategori på svenska sjukhus. Nu eftersöks även allt fler receptarier. Uppskattningsvis 100 receptarier är anställda av landstingen idag.

2017-11-09

Testgrupp tar kunskapsprov

Uppsala universitet skapar en testgrupp för att värdera svårighetsgraden på det nya kunskapsprovet för apotekare från icke EES-länder. Mycket välkommet tycker Claes Jagensjö, andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

2017-11-09