Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Arbetsliv"


Apoteksavtal påskrivet

Sveriges Farmaceuter har undertecknat ett treårigt avtal med arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Avtalet banar väg för lokala lösningar på arbetsmiljöproblem med koppling till utlåning av personal.

2017-07-03

Svarar på kritik mot nytt kunskapsprov

Uppsala universitet bemöter nu kritiken mot kunskapsprovet från 107 utländska apotekare. Lärosätet anser att en lång rad resonemang i brevet är felaktiga. Svensk Farmaci publicerar apotekarnas skrivelse och universitetets svar i sin helhet.

2017-06-16

Stort intresse för ny master i farmaceutisk modellering

Intresset för Uppsala universitets nya masterprogram i farmaceutisk modellering är närmast enormt inför hösten.

2017-06-15

Många missnöjda med
utbildningsval efter tre år

Nyexaminerade apotekare har lätt att få jobb, men många ångrar sitt utbildningsval tre år efter examen, enligt en alumnirapport från Göteborgs universitet. UTÖKAD 15:40

Krav sänktes så
att sju fick godkänt

Ingen av de utländska farmaceuter som gjorde kunskapsproven för svensk yrkeslegitimation i april blev godkända enligt de ursprungliga kriterierna. Då sänktes kraven för godkänt till 30 procent på delprovet i farmaci, vilket gjorde att sju personer klarade ribban. ”Varken innehåll eller villkor kring det här provet verkar ha varit genomtänkta”, säger en forskare. KOMPLETTERAD 14:35

2017-06-08

Apotekare satsar på
cancertester för husdjur

Apotekaren Bengt Åstrands nya bolag satsar på diagnostiska test för upptäckt av cancer hos hundar, hästar och katter via ett enkelt blodprov.

Svidande kritik
mot kunskapsprovet

107 apotekare med examen utanför EU/EES kritiserar informationen om och utformningen av de nya kunskapsproven för yrkeslegitimation. De har gemensamt skickat en inlaga till Socialstyrelsen.

2017-06-07

Janna Valik blir ny chef för E-hälsomyndigheten

Den nya generaldirektören ska tillträda före midsommar. Facket på myndigheten välkomnar att en ny chef har utsetts.

2017-06-01

Landstingsanställda farmaceuter träffades i norr

För nionde gången höll apotekare och receptarier som arbetar i regioner och landsting en gemensam nätverksträff. I år hölls den på Folkets Hus i Umeå.

2017-05-30

Jobbhjältar får chans till pris

Sveriges Farmaceuter instiftar ett pris till personer som gör insatser för bättre arbetsmiljö. I höst utses Årets arbetsmiljöhjälte för första gången.

2017-05-24

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Vilken av dessa kandidatstäder anser du mest lämplig för EMA:s nya säte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...