Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Arbetsliv"


Stort intresse för besök hos Astra Zeneca

Nästa vecka arrangerar Senna ett studiebesök för nyanlända farmaceuter hos Astra Zeneca. Intresset är rekordstort.

2018-06-19

Ny akademikerförening på snabbväxande Apotea

Igår bildades den femte akademikerföreningen inom Sveriges Farmaceuters apotekssektion på Apotea i Morgongåva.

2018-06-15

Bemanning svår utmaning för apotek i sommar

Farmaceutbristen blir extra tydlig under sommarmånaderna. För Kronan är bemanningssituationen svårare än i fjol – i sommar tvingas kedjan stänga 15 apotek. I Likenäs kunde dock en befarad sommarstängning avvärjas sedan en arbetsvillig farmaceut hört av sig.

2018-06-13

Astra förlorar Sverige-vd

Jan-Olof Jacke, 53, chef för Astra Zenecas svenska verksamheter sedan fem år, byter spår och blir vd på Svenskt Näringsliv.

2018-06-13

Första kullen utländska farmaceuter i mål i Uppsala

Den första gruppen av apotekare och receptarier med utländsk utbildning som gått den nya kompletteringsutbildningen i Uppsala har nu avslutat sina studier vid universitetet.

2018-05-30

Student såg patientuppgifter – Region Uppsala kritiseras

Region Uppsala gav en apotekarstuderande direktåtkomst till patientjournaler. Datainspektionen anser att agerandet strider mot patientdatalagen och måste upphöra.

2018-05-29

Läkemedelsverket får åter en styrelse

Hösten 2013 avvecklades Läkemedelsverkets styrelse, och myndigheten har sedan dess letts av generaldirektören med stöd av ett insynsråd. Men nu ska verket åter få en styrelse. Thony Björk, ledamot i insynsrådet, berättar om bakgrunden.

”Viktigt att hålla sig till det som är korrekt”

Påståendet ”Unionen organiserar alla som jobbar på apoteken” i ett utskick från Apoteksforum har väckt reaktioner hos Sveriges Farmaceuter. Visst förstår vi vad Unionen menar, men i tider av fake news är det viktigt att hålla sig till vad som faktiskt är korrekt, säger ordförande Kristina Billberg.

2018-05-24

Viktigt att träffas och lära i brokig landstingsvärld

Landstingens farmaceuter höll nätverksmöte i Karlskrona tidigare i veckan. Svensk Farmaci har talat med några av deltagarna. Nu smids planer på att omvandla nätverket till en ideell förening.

2018-05-18

Rekordstort intresse för att presentera på FIP

Över tusen abstracts från 80 länder har skickats in till årets FIP-kongress i Glasgow, vilket är nytt rekord. Svensk Farmaci har talat med en av de svenskar som åker dit för att presentera.

2018-05-17

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...