Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Arbetsliv"


Abbvie rekryterar apotekare till topp-position

Takedas vd Linn Mandahl Skepp blir ny Sverigechef för Abbvie.

2017-04-25

Hon har stenkoll på arbetsrätten

Viktoria Juzovitskaja är Sveriges enda arbetsrättsjurist med örnkoll på farmaceuternas arbetsmarknad – och en allt mer efterfrågad föreläsare. I vår håller hon åtta olika utbildningar vid elva tillfällen för medlemmar, förtroendevalda, chefer och studenter.

2017-04-06

Förbundet siktar
på treårigt avtal

Parterna inom industrin har kommit överens om ett nytt avtal. Baserat på detta siktar Sveriges Farmaceuter nu på ett treårigt avtal i de pågående avtalsförhandlingarna inom apotek.

Ny resurs ska
lotsa nyanlända mot jobb

Sveriges Farmaceuter planerar att anställa en koordinator som ska underlätta vägen till legitimation och jobb för nyanlända farmaceuter.

2017-03-31

Racet hårdnar om EMA

EMA ska ligga i Hagastaden i Stockholm/Solna om Sverige vinner kampen om EU:s läkemedelsmyndighet. Precis som Sverige har Danmark lagt i en hög växel på upploppet, och Nederländerna nämns som en allt hetare kandidat.

2017-03-30

”Apotekare bör stå upp för evidensbaserad medicin”

Jonatan Alvan, teamledare läkemedel i Region Uppsala och styrelseledamot i Sveriges Farmaceuter, byter spår och blir projektledare på SBU. Han blir därmed apotekare nummer två på myndigheten.

2017-03-30

Storbrand i läkemedelsfabrik

Minst en person har skadats efter en kraftig brand i kontraktstillverkaren Syntagons läkemedelsfabrik i Södertälje mitt på dagen idag. Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott.

2017-03-29

Förbund nobbar taxibolag

Sveriges Farmaceuter kastar Taxi Kurirs utdelade rabattkort i papperskorgen. Den som måste åka taxi för förbundets räkning ska göra det med bolag som har schyssta villkor, säger förbundsdirektör Jenny Harlin.

2017-03-28

Apotekare efterfrågas
sällan specifikt av kedjor

Hos landets tre största apoteksaktörer finns totalt bara 25 tjänster som har apotekare som formellt kompetenskrav.

2017-03-23

Nya examensmål
föreslås i gemensam skrivelse

Nationella rådet för farmaceutiska utbildningar har tagit fram förslag på nya examensmål för farmaciutbildningarna. Dessa ligger väl i linje med det som apoteksutredningen föreslår, enligt Emma Lundkvist, samordnare för receptarieprogrammet i Uppsala.

2017-03-17