Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Två apotekare misstänks ha sålt läkemedel till papperslösa

28 september 2017
Två apotekare på ett apotek i Mellansverige, varav en läkemedelsansvarig, har polisanmälts och anmälts till IVO av apotekets ägare. De misstänks ha tagit narkotikaklassade mediciner från lagret och sålt receptläkemedel till personer utan uppehållstillstånd för stora belopp.

Apotekarna, en man och en kvinna, har varit anställda vid apoteket samtidigt.

I slutet av augusti polisanmälde ägaren att mannen sålt narkotikaklassade preparat utan giltiga recept och även tagit bort mediciner ur sortimentet utan anledning, rapporterar SVT.

I en anmälan till IVO skriver apoteksägaren att den anställda kvinnan, som var läkemedelsansvarig (LMA), ska ha skyddat mannens aktiviteter.

Hon ska även, enligt IVO-anmälan, ha sålt mediciner till personer utan uppehållstillstånd för över 100 000 kronor.

Ägaren konstaterar i sin anmälan att ”vi ser allvarliga brister i kvinnans tjänst som LMA och som apotekare i apoteket. Brister som riskerar patientsäkerheten”.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Disqus-kommentarer

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Läkemedelsverket har gjort en första kartläggning apropå ett eventuellt införande av ett farmaceutsortiment på apoteken. Är ett sådant sortiment önskvärt eller inte?

Visa resultat

Loading ... Loading ...